Dobogós helyezéssel hangolt Michelisz a Hungaroringre

Hétvégén Szlovákiában rendezték meg a túraautó-világbajnokság 5-6. fordulóját. Az idei harmadik állomáson Michelisznek már kevesebb gondja akadt a technikával, de még mindig nem tudott egy problémamentes versenyhétvégét teljesíteni. A szombati időmérő edzésen minden kiválóan működött és a két gyári Honda versenyző mögött a harmadik helyen végzett.

A vasárnap reggeli a bemelegítő edzésre Norbi átmentette szombati időmérős teljesítményét és a legjobb időt autózta a warm up-on.

R1: Az első futamon az első négy helyről induló versenyző – Tarquini, Monteiro, Michelisz, Muller – megtartotta pozícióját, de körről-körre ott voltak egymás nyomában. Tarquini rendre gyorsabb köröket autózott, mint a mögötte haladók. Monteiro, Michelisz és Muller nagyon közel voltak egymáshoz, de előzési pozícióba egyikük sem jutott. A pontszerző helyeken még James Nash és Tom Coronel vívott, amelyet a rutinosabb BMW-s pilóta nyert meg az ötödik pozícióért. A sorrend nem változott a leintésig és Tarquini győzelemre váltotta a pole pozíciót, Monteiro megtartotta a második helyét, mögötte pedig kis különbséggel végzett harmadikként Michelisz Norbert, aki idén először állhatott fel a dobogóra.

R2: A második futamot, amely állórajttal indult Tom Coronel kezdhette az élről, mellőle a marokkói második futam győztese, Pepe Oriola indulhatott. Michelisz a 8. helyről várhatta a zöld jelzést. A startot követően Coronel megtartotta vezető helyét,aki mögött Oriola, Huff, Monteiro, Muller sorrendben érkeztek a versenytársak. Michelisz egy pozíciót veszített és a 9. helyen fejezte be az első kört. Az élről rajtoló BMW-s versenyző körről körre szakadt el az üldözőitől. A dobogóért Robert Huff az utolsó körig versenyben volt, de végül Muller és Tarquini is megelőzte a tavalyi világbajnokot. Norbi megelőzte olasz vetélytársát és a 8. helyen haladt és Chiltonnal harcolt, hogy még előrébb léphessen, de ismét közbeszólt a technika. Elment szervó Norbi Hondájában és hirtelen több pozíciót veszített és kiesett a versenyből.

A világbajnoki küzdelem kiszámíthatatlan az idei sorozatban hat futam után 5 győztest avattak és nyert már futamot a Chevrolet, a Honda, a SEAT és a BMW is. A FIA WTCC pontversenyét a háromszoros világbajnok, Yvan Muller vezeti 120 megszerzett ponttal, mögötte 96 egységgel áll az olasz Gabriele Tarquini. A Zengő Motorsport versenyzője, Michelisz Norbert 22. ponttal 12. a pontversenyben.

A következő fordulót egy hét múlva hazánkban, május első hétvégéjén, a Hungaroringen rendezik, ahol a tavalyi évben Michelisz Norbert második világbajnoki futamgyőzelmét szerezte meg.

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert

Michelisz Norbert nyilatkozata:- Nagyon taktikus verseny volt, sajnos a valós tempónkat nem tudtam megmutatni, mert beragadtam Monteiro mögé. Sikerült megtartani a harmadik helyet, nagyon elégedett vagyok. A második futam izgalmas volt, volt egy kis műszaki hibám, de alapvetően elégedettek lehetünk a dobogós helyezés miatt. Kicsit sem csüggedünk, mert jön számunkra az év legnagyobb versenye a Hungaroringen. Szeretném megköszönni a sok-sok kilátogató nézőnek a szurkolást. Remélem, találkozunk jövő héten a Hungaroringen is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*