DK: Újítsák fel a 3-as metrót!

Sajtóhírek alapján nem szerepel a 3-as metró felújítása a 2014-2020-as uniós projektlistán, amely az elkövetkező hét év meghatározó közlekedési fejlesztéseit tartalmazza. Hiába mondta tehát Tarlós István kevesebb, mint három héttel ezelőtt, hogy jövőre megkezdődik a 3-as metró felújítása, ez a megszólalása sem bizonyult igaznak.

A szakértők szerint a 3-as metró állapota kétségbeejtő, gyakoriak a meghibásodások, a füstölő szerelvények és a sínrepedések. A Főváros jelenleg a MÁV-tól vásárolt használt sínekkel pótolja az elöregedett és megrepedezett síneket, ami nem túl bíztató annak tudatában, hogy a 3-as metró naponta több embert szállít, mint a teljes MÁV hálózat. A korrupt kormány és budapesti helytartója tehát naponta több százezer embert hagy életveszélyben utazni, használt sínekkel elodázva egy tömegkatasztrófát. Tarlós márciusban azt ígérte, ha nem lesz felújítás, leállítja a metrót.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak és rendkívül veszélyesnek tartja, hogy Tarlós István és a kormány több százezer ember életével hazárdírozik. A DK szerint addig, amíg stadionokra és látványberuházásokra van pénz, a korrupt kormány nem teheti meg, hogy egy tömegkatasztrófát kockáztat. A DK felszólítja Tarlós Istvánt, hogy tegye lehetővé a 3-as metró azonnali felújítását, képviselje a fővárosiak érdekeit ahelyett, hogy a Fidesz fővárosi bábjaként viselkedik.- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Gy.Németh Erzsébet budapesti képviselő DK.