DK: szégyen, hogy Orbán Salvinivel tárgyal

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője szégyennek nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, miniszterelnök-helyettessel találkozott csütörtökön a budapesti Karmelita kolostorban.

    Az épület előtt tartott sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt úgy fogalmazott: Orbán Viktor egy olyan várost csinál Budapestből, ahol Európa szélsőségesei, “újfasiszták, neonácik”, euroszkeptikus találkoznak. Olyan politikusok, akik nem az Európai Unió sikerében érdekeltek – tette hozzá.
    Budapest olyan város lett, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnök “parancsára”, érdekei szerint és pénzéből szervezik annak az európai családnak a szétverését, amelyik az egész kontinensen megteremtette a békét, a biztonságot, a nyugalmat és a jólétet – jelentette ki a politikus.
    A Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy “Európa lúzerei”, így például Matteo Salvini a magyar adófizetők pénzéből felépített kormányfői rezidencián arra szervezkedjenek, hogy Magyarországot kivezessék az EU-ból – tette hozzá Gréczy Zsolt.
    A frakciószóvivő azt mondta, a találkozóval Orbán Viktor ismét annak adja bizonyítékát, hogy csak Európa szélsőségesei érdeklik és már nem érdekelt abban, hogy Magyarország az Európai Unió megbecsült tagja legyen.
    A következő napokban egy osztrák szélsőséges politikus is érkezik Magyarországra, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar miniszterelnök végleg el akar köszönni az Európai Néppárttól – jelentette ki.

Forrás:MTI