DK: Strasbourg minket igazolt – magántulajdont sértett az Orbán-kormány

A strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bírósága szerint a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztott egy soproni trafikost attól a jogától, hogy dohánytermékeket áruljon. Strasbourg tehát megerősítette a Demokratikus Koalíció álláspontját, miszerint a magyar kormány magántulajdont sértett a trafikkoncessziók ügyében.

A korrupt kormány természetesen minden jogos tiltakozást szeretne politikai hisztériakeltésnek bélyegezni, akkor azonban vereséget szenved, amikor azokkal egy európai bíróság is egyetért. Orbán Viktor kormányáról immáron bíróság mondta ki, hogy megsértette a magántulajdont, noha korábban ilyet csak a kommunista államhatalom csinált Magyarországon. Még nem is emelkedett jogerőre a döntés, a korrupt kormány – az állami dohányellátóval – még több ember megélhetését vette el azóta büntetlenül.

A Demokratikus Koalíció korábban minden alkotmányos eszközzel küzdött a trafikmutyi ellen, többek között perrel kényszerítette rá a kormányt az ügy dokumentumainak a kiadására. A DK üdvözli az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntését, hiszen az megerősíti a DK álláspontját, miszerint a kormány a magántulajdon megsértésével mit sem törődve vette el a trafikosok munkáját, hogy a saját holdudvarának osztogassa a dohánykoncessziókat.-írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke.