DK: El a kezekkel Mécs Imrétől!

Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke Fotó: Juhász Melinda

Molnár Csaba a DK ügyvezető alelnöke
Fotó: Juhász Melinda

 Fél évszázaddal azután, hogy Kádár börtönéből kiszabadult, most Orbán börtöne fenyegeti Mécs Imrét.

A miniszterelnök már a választást követő második napon a kimutatta foga fehérjét: a zsidó közösségnek tett ígéretét fölrúgva elrendelte a Szabadság-térre tervezett megszállási emlékmű építését. A  koncepció vérlázító: a múlttal, az elkövetett bűnökkel való szembenézés elsumákolásának kísérlete. Azzal, hogy a korabeli magyarságot kollektíve a náci megszállás áldozatának tünteti föl, a valóban ártatlanokat is besározza: ahol bűnt követtek el, de bűnösök nincsenek, ott ártatlanok sem lehetnek.

Az építkezés helyszínén folyamatos rendőri zaklatástól kísérve tiltakoznak jóérzésű polgárok: a résztvevőket mondvacsinált ürügyekkel beidézik a rendőrségre és rabosítják. Az eljárás bármely magyar polgárral szemben tűrhetetlen lenne, de különösen fölháborító, hogy ma Mécs Imre, ’56-os halálra ítéltnek kell szembenéznie vele. „Főbenjáró” bűne rongálás: a lerombolt demokráciát visszakövetelő mondatot írt festékszóróval egy az építkezést eltakaró műanyag lepelre.

A Demokratikus Koalíció fölháborodottan tiltakozik a szószegés, a történelemhamisítás, a Horthy-rendszer bűneinek mentegetése, a szabad véleménynyilvánítás megtorlása és különösen Mécs Imre meghurcolása ellen.

Ha Orbánban csöppnyi szégyenérzet maradt volna, most el kellene süllyednie. A magyar választók szégyene viszont, hogy ilyen kormányfőnek szavaztak bizalmat- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében  Molnár Csaba,a DK  ügyvezető alelnöke.