DK: A kéttannyelvű iskolákkal folytatódik az oktatás leépítése

A kormány a kéttannyelvű iskolákkal folytatja az oktatás leépítését, hiszen jelentősen szűkíti azon diákok körét, akik a felsőoktatásba már nyelvvizsgával érkezhetnének. Ugyan 2020-tól alapkövetelmény lenne a nyelvvizsga a felsőoktatásba lépéskor, a kormány most mégis azokat az iskolákat lehetetleníti el az új szabállyal, amelyek leghatékonyabban juttatják nyelvvizsgához a tanulókat.

Magyarország már most is az utolsók között kullog nyelvtudás szempontjából Európában, a kormány pedig tesz róla, hogy továbbra is a Vida Ildikók országa legyünk. Az Orbán-kormánynak nem áll érdekében, hogy a fiatalok nyelveket beszéljenek, hiszen nyelvtudással nagyobb eséllyel döntenek a külföldi munkavállalás mellett. A maffiakormány soha nem látott agresszivitással szállta meg az oktatást, hogy valós tudás helyett saját világképe szerinti propagandával tömhesse a fiatalok fejét, ebbe pedig az idegen nyelvek ismerete sem fér bele. A kéttannyelvű iskolák a közmunka-alapú társadalom újabb áldozatai.

A Demokratikus Koalíció elszomorítónak tartja a kormány oktatásellenes politikáját, amivel generációk sorsát fogja megpecsételni a jövőben. A DK szerint a korrupt kormánynak szálka a szemében az oktatás, mert a gondolkodó és nyelveket beszélő fiatalok nem érik be a köztévé hazugságaival. A DK felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel az oktatás szétverésével, mert ezzel évtizedes károkat okoz a magyar társadalomnak!- írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Niedermüller Péter, a DK alelnöke.