Dis // Connected – Burokban

Dis//Connected címmel nyílik 2015. május 13-án 18.30 órakor a Werk Akadémia Képzőművészeti menedzser hallgatói által rendezett kiállítás. A tárlat különlegessége, hogy a nemrégiben felújított és megnyílt Tesla Budapest első kiállítását rendezik meg a diákok. A kiállított nyolc fiatal kortársművész: Czene Márta, Felsmann István, Herman Levente, Hollós Ádám, Misetics Mátyás, Szabó Eszter, Navratil Judit és Tóth Szilvi képeit ma még ritka kísérletként 5 napon át tartott tárlatvezetésekkel és beszélgetésekkel színesítik majd, ezzel is közelebb hozva az érdeklődőkhöz a képzőművészet élményét.

Navratil Judit - így készült - behind the scene, 2015, toll, tinta, ceruza papíron_Werk Akadémia kiállítás

A bemutatásra kerülő festmények és fotók három vezető kortárs galéria: a Várfok Galéria, az Inda Galéria és az acb Galéria művészeitől származnak. A neves galériákkal való kooperáció és tehetséges művészeik jelenléte garancia a vizsgakiállítás minőségére.

A Várfok Galéria (Herman Levente, Hollós Ádám, Misetics Mátyás, Tóth Szilvi) egyike a ’89-es politikai változásokat követően elsőként alakult és máig folyamatosan működő magánalapítású kortárs galériáknak. Szalóky Károly tulajdonos 1990-ben alapította Várfok 14 Műhelygaléria néven. A galériákra vonatkozó nemzetközi követelményrendszer keretében a minőségi képzőművészet interpretálásával programgalériaként működik. A fennállása óta eltelt több mint 20 év során kialakult a galériával hosszabb távon együttműködő művészek köre, legtöbbjüket exkluzív szerződés köti a galériához.

Hollós Ádám - Canon 2011, akril, bükktábla_Werk Akadémia kiállítás

Az Inda Galéria (Czene Márta, Navratil Judit) 2006 óta a kortárs képzőművészek alkotásaival foglalkozó for-profit galéria, amely a belvárosi sétálóövezet dinamikusan fejlődő új negyedében, a VI. kerületi Király utcában működik. Piaci szereplőként a galéria kortárs klasszikusok, valamint tehetséges fiatal festők, szobrászok, grafikusok és az új médiumok területén alkotó képzőművészek piaci bevezetésével, menedzselésével és népszerűsítésével, valamint befektetési szaktanácsadással foglalkozik. Fontos célja tehát felkarolni a fiatal, tehetséges pályakezdő művészeket és segíteni integrációjukat a hazai és nemzetközi művészeti életbe és a műkereskedelembe.

Az acb Galériát (Felsmann István, Szabó Eszter) 2003-ban alapították az Irokéz Gyűjtemény két tulajdonosával: Pados Gáborral és Pajor Zsolttal, illetve egy művészettörténész házaspárral: Szoboszlai Jánossal és Szőke Katalinnal. A galéria küldetése a megalkuvás nélküli progresszív művészet professzionális keretek közötti képviselete Magyarországon és külföldön. A galériában emellett fontosnak tartják a magyar képzőművészeti szcéna megújítását szolgáló törekvéseket, támogatói és esetenként kezdeményezői olyan projekteknek, amelyek célja a képzőművészeti élet megszokott sablonjainak újragondolása, illetve a kortárs képzőművészet pozícióinak javítása a hazai kultúrában.

A Werk Akadémia képzőművészeti menedzser képzése 2013 óta igyekszik a hazai kortárs képzőművészeti világot gyakorlatias szemlélettel közel hozni a hallgatóihoz. Ezért is teremt lehetőséget arra, hogy a végzős tanulók kiállítást szervezzenek. A 2014/15-ös tanévben a képzésben részt vevő tanárok között voltak: Hegedűs Orsolya, Bencsik Barnabás, Kovács Krisztina, Révész Emese, Trembeczki Péter, Legeza Dénes, Balogh Máté, Bordács Andrea, Ledényi Attila, Vedres Hajni.

A képzőművészeti menedzserek mellett május folyamán a Werk színházi és zenei menedzsereinek vizsgaelőadására és koncertjére is sor kerül Budapest illusztris helyszínein.

A TESLA Budapest szórakoztató és kulturális központ az elmúlt évben nyitotta meg kapuit. Fontos céljának tekinti a budapesti kulturális életbe való bekapcsolódást, különös tekintettel a kortárs képzőművészet támogatására.

Kiállítás megnyitó: 2015. május 13. (szerda) 18.30 óra, Tesla Budapest ( Budapest, Kazinczy utca 21/c) első emelet

Nyitva tartás: 2015. május 13-17. 14-19 óra között