Díjeső az Enyedi-filmnek Berlinben

Halálos szerelem a vágóhídon címmel a minap írtunk kritikát Enyedi Ildikó új filmjéről. Azóta kiderült, hogy a Testről és lélekről a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon valóságos díjesőt hozott az alkotógárdának, és a Saul fia után újabb világraszóló elismerést a magyar filmművészetnek.

Az elnyert díjak: a fesztivál fődíja, Arany Medve-díj a versenyprogram legjobb filmjének, a FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) díja a versenyprogram legjobb filmjének, az Ökumenikus Zsűri fődíja a versenyprogram legjobb filmjének és a Berliner Morgenpost közönségdíja. Ezúttal Csata Hanna felvételeit közöljük az örömteli eseményről.

Örömteli az a hír is, hogy február 26-án, vasárnap Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjével nyílik meg a 3. Magyar Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban, tehát az országos premier, március 2. előtt már meg lehet nézni ezt a különleges történetet! A filmes mustra vetítésein egyébként február 27. és március 5. között az ország 11 városában kedvezményes jegyárakkal várják a nézőket.

H.G. M.