Diákjeggyel a 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra

fotó 5

“A fiatalokat szólítjuk meg ezzel az újítással, amellyel hosszú távon az a célunk, hogy kineveljük a Forma-1-es szurkolók új generációját” – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, a statisztikák szerint jelenleg negyven év körüli a közönség átlagéletkora, ezen szeretnének változtatni némiképpen ezzel az akcióval.

A Hungaroring új, kedvezményes lehetõséget kínál a fiataloknak. A jubileumi, 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készülve a promóter úgy döntött, háromnapos, álló diákjegyet bocsát ki, amelyet magyar, vagy nemzetközi diákigazolvánnyal bárki megvásárolhat. Az elsõ tiszteletjegyet már át is adták – egy ifjúsági olimpiai bajnok kapta meg.

„A fiatalokat szólítjuk meg ezzel az újítással, amellyel hosszú távon az a célunk, hogy kineveljük a Formula–1-es szurkolók új generációját – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken, a Syma csarnokban megtartott sajtótájékoztatón. – A statisztikák alapján a közönségünk átlagéletkora negyven év, ezen szeretnénk egy kicsit változtatni az új diákjeggyel.”

A háromnapos diákjegybõl 5000 darabot bocsátanak ki, az ára 9990 forint, ami majd’ harmada a legolcsóbb háromnapos jegynek a Magyar Nagydíjra, tehát valóban jelentõs kedvezményt jelent a diákok számára.

A pénteki sajtótájékoztatón az elsõ tiszteletjegyet is átadták, s arra érdemeshez került: a vívó Esztergályos Patrik vehette át. Patrik ifjúsági olimpiai bajnok – a jövõ reménysége. És persze, a jövõ – illetve igazából már a jelen – Formula–1-es rajongója.

 „Mindig is szerettem volna eljutni egy Formula–1-es futamra, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan, és ilyen váratlanul válik valóra az álmom – mosolygott Esztergályos Patrik. – Szeretem az autósportot. Az egyik kedvenc helyszínem Szingapúr, a másik pedig természetesen a Hungaroring, hiszen az a mi pályánk, büszkének kell lennünk rá. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz élõben a Magyar Nagydíj…”

A diákjegyet a MEEX értékesíti, amely az utóbbi kilenc évben meghatározóvá vált a fiataloknak szóló kommunikációban, illetve utazás és rendezvényszervezésben – a diákok számára értékesít kedvezményes jegyeket, közülük a legismertebb a Sziget diákjegy.

„Olyan jegyekkel bõvítjük a portfóliónkat, amelyek magas szintû szolgáltatást kínálnak, s nem is kérdés, hogy a Formula–1-es Magyar Nagydíj ilyen – mondta Balogh Balázs, a MEEX-cégcsoport vezetõje. – A jegyeket kizárólag az egyetemi hálózatunkon, illetve a jegy.meex.hu portálunkon értékesítjük.”