Desztináció értékesítés a nemzetközi MICE piacon

Ferenczy Anikó Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóság igazgatója Fotó: Dóka Attila

Ferenczy Anikó Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóság igazgatója
Fotó: Dóka Attila

 EVENT TOUCH – Térjünk a lényegre! címmel került megrendezésre tegnap a  MaReSz szakmai konferencia. A szakmai program második előadója Ferenczy Anikó Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóság, igazgatója volt.   Ferenczy Anikó többek között a beszélt arról, hogy nagyon közel állunk ahhoz, hogy a  kormány megszavazzon egy új kongresszusi központot és elinduljon az építése.

Beszédében kiemelte a komoly kapacitásokkal rendelkező Debrecent, ahol Kölcsey Központ Plenáris terme 1200 főt tud befogadni, ezen kívül rendelkezik 5 és 4 csillagos szállodákkal is. A Kölcsey Központ  másfél évvel ezelőtt a Konferencia Központ értékesítése céljából összefogott a városi szolgáltatókkal. Ma már Regionális Kongresszusi Irodaként működnek.

Szintén említésre került Győr városa, ezen belül is az ETO Park hotelben az 500 fős konferenciaterem,  de itt is változás várható, év végén megnyit az új focipálya, amely szekcionálható lesz, több részre osztva több ezer fős kongresszusnak is megfelelő helyszínül fog szolgálni. A Magvassy csarnokkal tervezik egybeépíteni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*