DEBRECEN DRIVE 2019 – MINDEN AMI GURUL

Nagyon kedves meghívásnak tettünk eleget a hétvégén Debrecenben. A cívis városban, számos gépjármű ipari és kereskedelmi vállalkozás található, amit egy nagy német gyártó letelepedési és gyárépítési szándéka tovább erősíthet a jövőben. A Debrecen Drive rendezői úgy gondolták, hogy érdemes életre hívni egy olyan rendezvényt, mely a járműves, gépjárműves kereskedelmi és szolgáltatói szakma minden területe bemutatkozhat, és amelyről természetesen nem hiányozhatnak az autó és motorsportok sem.

GRT_201905DD

Ehhez helyszínként az impozáns Nagyerdei Stadion és környéke remeknek bizonyult ahol a labdarúgópálya gyepét leszámítva gyakorlatilag minden talpalattnyi helyet megtöltöttek a rendezők. Az autósport különböző szakágaiból több csapat és versenyző jelent meg, melyekből a gyorsaságit komplett csapattal egyedül a GRT képviselte.

A Nagyerdei Stadion oldalában a GRT szállító kamionja és három versenyautója került elhelyezésre. Szabó Nikolas és Szomszéd Lali Formula Renault-ját és Stern Roland F3-as Dallaraját láthatta közelről a hétvége folyamán a több mint huszonötezer látogató. A helyszínen Nikolas és Roland szívesen fogadta a kérdéseket az érdeklődőktől, adott autogramot és ajándékpéldányokat két médiapartner magazinunkból.

GRT_DSC_0560

Minket is meglepett az induló rendezvény nagyszerű színvonala és óriási látogatottsága és nagy örömünkre szolgált, hogy részesei lehettünk az első Debrecen Drive-nak melyből reméljük, hogy még nagyobb igazán tradicionális rendezvény válik majd az elkövetkezendő években, melynek csapatunk is állandó résztvevője lehet.

Csapatvezetőnk Gender Tamás is nagyon pozitívan értékelte a hétvégét:

„Kiemelten fontos számunkra a hasonló rendezvényeken való részvétel! Ezek mind kiváló alkalmak arra, hogy tovább népszerűsítsük a szeretett sportágunkat, minél szélesebb körben megismertessük versenyzőink személyét a sportszeretők körében és, hogy ilyen módon is hatékony megjelenési felületeket adjunk a partnereknek és támogatóknak. Nagyon jó, hogy ilyenkor kötetlenül lehet találkozni a szurkolókkal a sportág iránt érdeklődőkkel. Erre most is akadt egy nagyon kedves példa, mikor vasárnap Nikolashoz odalépett egy tinédzser korú szemüveges srác, aki rengeteget kérdezett tőle a versenyautókról. A hozzáértő kérdésekből hamar kiderült, hogy messze nem csak egy átlagos autósport rajongóval van dolgunk. Mivel annak ellenére, hogy a srácnak csak mindössze hét százalékos erősségű a látása nagyon komoly autósport rajongó, komolyabb szinten szimulátorozik és versenyeken is indul saját maga által tervezett és épített LEGO Technik robotokkal. Ugyan a legnagyobb vágya, hogy a valóságban is űzhesse az autósportot az valószínűleg a gyenge látása miatt sohasem teljesülhet, de nagyon bízik benne, hogy a virtuális pályákon azért komoly sikereket érhet el! A beszélgetés végén kért egy autogramot Nikotól a hátizsákjából elő varázsolt kis modell autójára és nagyon hálálkodott a hosszas beszélgetésért melyből reméli, hogy még akár a LEGO robot versenygépek építésénél is hasznosíthatja a Nikotól hallottakat! Hát az ilyen kis találkozásokért is ezerszeresen megéri a részvétel a hasonló rendezvényeken, hiszen talán például ennek a srácnak ez az élmény is hozzájárulhat, egy kis további inspiráció lehet ahhoz, hogy akár egy nagyszerű tervező mérnök vagy sikeres E-sport versenyző váljon belőle a jövőben. Nagyon köszönjük ezúton is a rendezőknek a meghívást és az elképesztően sikeres induló rendezvény után reméljük, ezután minden évben rendszeres résztvevők lehetünk majd a Debrecen Drive-on és mi is szeretettel látjuk a debreceni autósport rajongókat is a versenyeinken, a pálya szélén!”