Darvasi László lesz a Kanizsai Írótábor díszvendége

Darvasi László József Attila-díjas író lesz a csütörtökön kezdődő Kanizsai Írótábor díszvendége – tájékoztattak a szervezők.

    A meghívó szerint a magyar-szerb határhoz közeli Magyarkanizsán szervezendő háromnapos irodalmi találkozón vajdasági írók és kiadók mutatkoznak be. A város és a környező települések általános iskoláiban rendhagyó irodalomórákat tartanak, valamint író-olvasó találkozókat szerveznek.
    A tábor csütörtökön – a hagyományokhoz híven – Koncz István költő és Dobó Tihamér festő közös szobrának megkoszorúzásával indul. Másnap bemutatják a Hol tartasz? Hol tartunk című kiadványt, amelyben az írók arról nyilatkoznak, hol tartanak életükben és pályájukon.
    Mint a tábor főszervezője, Bányai János a Magyar Szó című újvidéki napilapnak elmondta: a várakozások szerint az írók amellett, hogy beszámolnak életművük eddigi alakulásáról, a jövőről és terveikről is beszélnek a könyvbemutatón.
    Az írótáborban pályakezdők és a vajdasági magyar kortárs irodalom már ismert szereplői is részt vesznek. A Kárpát-medence legnagyobb hagyománnyal rendelkező, 63. alkalommal megrendezett írótábora szombaton zárul.

Forrás:MTI