Darázsi, a Mikulás segédje

„Tudjátok-e, milyen állatok élnek Afrikában?” – tette fel a rendhagyó kérdést a Mikulás segédje.

Persze, ha ehhez hozzátesszük, hogy a piros sapkában Darázsi Zsolt, az Opel Dakar Team kamionpilótája segédkezett a nagy szakállúnak ajándékot osztani, talán már nem is annyira meglepő a felvetés.
Az alakulat autós párosa – Szalay Balázs és Bunkoczi László – Afrikába készül december végén, ám a karitatív tevékenység mindig is fontos volt számára, így az is, hogy a csapat és gumitámogatója, a Toyo Tyres nevében (és képviselőjével) autista gyerekeknek vigyen ajándékot a Ferencvárosi Komplex Óvodába és Általános Iskolába.
„A Mikulás minden gyereket kifaggatott, hogy jó volt, vagy rossz, én pedig átadtam az ajándékokat – mosolygott Darázsi Zsolt. – Megható volt, hogy mennyire örültek, és együtt nevettünk, amikor az igazgató elmondta nekik, hogy én Karácsony táján a Mikulás segédje vagyok, de amikor már nincs rám szüksége, elutazhatok Afrikába versenykamiont vezetni. A gyerekek teljesen odavoltak a sztoritól. Nagyon sok kedvességet és szeretetet kaptunk tőlük, és megígérték, hogy szurkolnak nekünk a verseny idején…”
Az Opel Dakar Team párosa december 29-én rajtol el az Africa Race-en és január 11-én ér célba, miközben átszeli Marokkót, Mauritániát és Szenegált.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*