Danny DeVito élvezi a romlottságot

A hamarosan 70 éves Danny DeVito már megteheti, hogy azzal foglalkozzon, ami igazán a szívügye. A velejéig romlott sorozat, a Felhőtlen Philadelphia ilyen: az apró termetű, nagy tehetségű színész lubickol Frank Reynolds szerepében. DeVito és társai október 17-én a kilencedik évaddal térnek vissza a Comedy Central képernyőjére. DeVitót számos új oldaláról ismerhettük meg a szitkomban, ám még így is maradtak fehér foltok az életében. Hogy ez ne maradjon így, íme néhány érdekes adat az „öregről”.

Minden bizonnyal Danny DeVito Hollywood legidősebb férfi színésze, aki meztelenül mutatta meg magát. A sztár a Felhőtlen Philadelphia ötödik évadában egy díványból tört elő, izzadságtól csatakosan, anyaszült meztelenül. Maga DeVito is úgy nyilatkozott, hogy erre a látványra senki sem vágyott, a poén viszont ült.

A Felhőtlen Philadelphia készítői a második évadban hívták fel DeVitót, hogy csatlakozzon a stábhoz. „Úgy voltam vele, hogy ebből vagy egy iszonyat jó dolog sül ki, vagy legalább szórakoztunk egyet” – mondta a színész. Végül mindkettő sikerült, a sorozat befutott, DeVito pedig imádja, hogy bármit megtehet a forgatáson. Külön öröm számára, hogy a főhősök mind visszataszítóak, gátlástalanok, egocentrikusak és iszákosak. A maga módján formabontó a Felhőtlen Philadelphia.

DeVito vegetáriánus, a jó italokat azonban nem veti meg. Az egyik élő adásban a színész láthatóan pityókásan jelent meg, később bevallotta: túl sok limoncellót iszogatott George Clooney társaságában. DeVito jól jött ki a szeszügyből: a botrány hullámait meglovagolva saját limoncello márkát dobott piacra.

Akárcsak karaktere, Frank, DeVito is számtalan dologgal próbálkozott már az életben. A különbség mindössze az, hogy DeVito nem a zavarosban halászott. A színészkedésbe szakképzett fodrászként kezdett bele, ám később szögre akasztotta az ollót. Egy ideig a vendéglátásban is aktív volt: étterme szerényen a DeVito nevet viselte.

Még mielőtt hírességgé vált volna, a Felhőtlen Philadelphia sztárja már jó kapcsolatrendszerrel bírt Hollywoodban. Jack Nicholson gyerekkori barátja, hiszen családjaik régi ismerősök, Michael Douglas pedig egykoron a szobatársa volt.

Felhőtlen Philadelphia 9. évad Danny DeVitóval, október 17-től minden hétköznap 00:00-kor a Comedy Central műsorán.