CsodaVerda a Tanpályán

Gábor imád focizni (egy Benzema-feliratú nadrágban érkezett), imád autózni, és összességében imádja, ha minden körülötte forog, ha valami olyat csinálhat, ami nem szokványos.

Nos, erre most alkalom kínálkozott, hiszen ő volt a CsodaVerda rovat decemberi vendége a Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrumban, ahol nem csupán autózhatott, hanem egy kicsit bepillantást kapott a biztonságos közlekedés rejtelmeibe is.
A CsodaVerda „kezdeményezés” lényege, ugye, talán már senki számára sem ismeretlen – hátrányos helyzetű gyermekeknek szerez felejthetetlen élményt Tordai István és stábja, valamint a Hungaroringen lévő Tanpálya csapata.
„Gábor nagyon kedves, jó fej és beszédes volt, élmény volt vele eltölteni egy napot” – vallotta be Tordai István, majd még hozzátette, nem csupán a gyerekek élvezik a CsodaVerda programot, neki is jó érzés, hogy kiragadhat valakit a szürke hétköznapokból, hogy kijöhet vele a Hungaroringre, beleültetheti egy modern autóba, s csúszkálhat vele a tanpályán. Ez bármely hétköznapi gyerek számára is hatalmas, izgalmas élmény lenne, ám egy olyan kisfiú számára, aki gyermekotthonban nevelkedik, talán egy kicsit még meghatározóbb.
„Nagyon jól éreztem magam, máskor is jönnék… Mindenki nagyon kedves volt velem, szeretettel fogadtak, és figyeltek rám” – mondta Gábor, aki a Nissan X-Traillel megtett tanpályás körök után (a legjobban az tetszett neki, amikor megcsúszott az autó hátulja) jó néhány ajándékot is kapott a Hungaroring, a CsodaVerda és a Sport TV csapatától.

A műsorban mindig van egy sztárvendég is – ezúttal Matuz Krisztián sportriportert hívták meg, vele tehette meg a köreit Gábor. „Krisztián amennyire jó sportriporter, annyira csapnivaló sofőr, és ez most is bebizonyosodott, de legalább ő is fejlődhetett egy kicsit a Tanpályán. Gábor mindenesetre élvezte a kalandot, és mint mindig, ezúttal is ez volt a legfontosabb” – mosolygott Tordai István.