Csodás pillanatok a “karácsonyi” Kockacukorban

A Karácsonyi kockacukorban , melynek most is a gyönyörű neobarokk Benczúr Ház adott helyet, Lilla vendégei a Napoleon Boulevard és a Tompox zenekar voltak. Lilla bevezetésképpen, egy akusztikus koncert keretében, zongorakísérettel idézte fel a 80-as, 90-es évek legszebb magyar pop dalait, majd felkonferálta legkedvesebb és nagyon tehetséges növendékeit, Schäffer Edinát, Winkler Flórát, Kardos Csabát és Dóka Attilát is. Mindegyikük magyar ünnepi dallal készült, Dóka Attila ezen belül egy Petőcz András vers megzenésítésével, amelyet a vers szerzője a nézőtéren hallgatott végig. A produkciók során olykor Lilla is bekapcsolódott, duett partnerként.

Egy kis szünet után az énekesnő beszélgetett Pócs Tamással, aki egyben a Tompox, a Napoleon Boulevard, és a Solaris zenekarok alapító basszusgitárosa is. Együtt felidézték a közös emlékeket, majd következett a Tompox. Az instrumentális zenekar ráadásnak a Solaris „Marsbéli Krónikák” című számával nagyszerű hangulatot teremtett. A Tompox után pedig felcsendültek a “klasszikus Napoleon lírák: Kérlek, ne félj, Egyszer talán, Fogd meg a kezem, Európa visszavár…

A 2014-ben indult “Kockacukor” című kávéházi, beszélgetős, zenés műsor számos nagyszerű pillanatot élt meg első évadában. Vincze Lilla, az est háziasszonya változatos témákkal és vendégekkel idézte fel hónapról-hónapra a régi kávéházak hangulatát. Volt szó az utazásról, a színházról, a repülésről, és persze az 50 éves magyar rockzenéről is. A meghívott vendégek sorában pedig olyan nevekkel találkozhattunk idén, mint Farkas Bertalan, Esztergályos Cecília, Németh Alajos vagy éppen Csepregi Éva. A beszélgetések mellett mindig nagy hangsúlyt kapott maga a zene is, és persze Lilla fantasztikus énekhangja, ami vitathatatlanul a “Kockacukor” egyik legnagyobb különlegessége: a műsor formátuma ugyanis egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a lehető legközelebbről átélhessük és élvezhessük az énekesnő előadását és tudását.

 

Fotó: Juhász Melinda