Csoda történt a Mexikói úton

Nehéz szavakba önteni azt a pillanatot, amikor túlcsordulnak az érzelmek. A Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskolában ez történt, amikor a Tomracing Motorsport Team tagjai karácsonyi ajándékokkal felpakolva érkeztek az intézmény tanulóihoz, akik ajándékbontás előtt szeretettel invitálták egy zenés mesejáték megtekintésére a csapatfőnököt és versenyzőit. Ami az előadás után történt, az még egy tapasztalt tudósító számára sem mindennapi. Miklósy Tamás csapatfőnök és a kemény versenyekhez szokott Gyutai Adrián, Dér Zoltán, Csutak Péter, Borsay Szabolcs, Radák „Radír” János könnyeikkel küszködve köszönték meg az élményt a gyerekeknek.

Az Újnyugat Irodalmi Kör írója, Horváth Gábor Miklós Csoda a Mozgásjavítóban című mesejátékában, megelevenedett énekhangoknak sikerül szép dalokkal a karácsonyt az iskola kollégiumában töltő tanulókat jobb kedvre deríteniük. A darab végére megenyhül még a szőrös szívű portás bácsi is, akit az iskola népszerű tanára, Varga András személyesített meg.

„Csodát láttunk ma! A gyerekek rendkívül megható előadással készültek, amit sose fogunk elfelejteni – foglalta össze gondolatait Miklósy Tamás a látogatásról. – Ami itt ma velünk megesett, az az igazi karácsonyi csoda. Ilyen szeretettel nem sok helyen fogadtak minket. Azt hiszem, itt mi kaptuk a legtöbbet. Ilyenkor jövünk rá arra, bizony sok mindent át kell értékelnünk saját magunkban.”

Locsmándi Alajos, az intézmény vezetője annak örült, hogy a Tomracing versenyzői akkor jöttek motoros angyalkát játszani, amikor tanulóik a Csoda a Mozgásjavítóban című zenés mesejátékot adták elő. Mint mondta, színháztermükben a légy zümmögését is lehetett volna hallani, olyan csend volt, a csoda tehát valóban megtörtént, ahogy kérték, énekelték a szereplők, karácsonyi angyalok jelentek meg az iskolában.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*