Csipes nem áll rajthoz Duisburgban

Új párral vághat neki Csipes Tamara a júniusi második olimpiai válogatónak, a hétvégén egy hajóba ülnek Kárász Annával és kipróbálják a közös egységet. Csipes a párosra, és a négyesbe kerülésre koncentrál, így nem utazott ki a duisburgi Világkupára, amely egyesben a második válogató lett volna Kozák Danuta ellenében.

Energia-beosztás, formaidőzítés, taktika. Kulcsszavak ezek most a női szakágban, amelyben öt olimpiai bajnok és minimum tíz világbajnok versenyző vág neki a júniusi második olimpiai válogatónak. Csipes Tamarának is fejtörést okozott, hogy mely számokra helyezze a hangsúlyt, hányszor hozza magát csúcsformába a szűk egy hónap alatt, s úgy döntött, új párral, Kárász Annával próbálja majd megszorítani az első válogatón győztes Szabó Gabriella, Kozák Danuta egységet.

“Az első válogató után megbeszéltük Annával, hogy a folytatásban együtt próbálkozunk – mesélte az ötszörös világbajnok Csipes Tamara. – Sokat gondolkoztam azon, hogy mit kellene tennem, de azt hiszem, jó döntést hoztam azzal, hogy kihagyom a Világkupát és ezt az időt is edzésre szánva felkészülök a második válogatóra. Mivel Dana biztosan nyeri az egyest, így ő a négyes tagjává is válik. Vagyis három hely marad, amelyért jó páran versenyfutásban vagyunk, s a kvótaszámok miatt a győztes páros szintén ott lesz a négyesben. Nem akarok úgymond két szék közül a pad alá esni, és megint lemaradni egy olimpiáról, nem akarok ismét a második sor lenni, ezért én most elsősorban a párosra koncentrálok.”

Csipes Tamara korábbi párjával, Kovács Katalinnal, Kárász Anna pedig Vad Ninettával is átbeszélte ezt a helyzetet. Döntésük pedig logikusnak tűnik, hiszen az egyesben második és harmadik helyet szerző versenyző veszi majd fel a kesztyűt a győztes Kozákkal, valamint az egyesben ötödik helyen záró Szabó Gabriellával. Hogy mitől lehet jó Csipesék párosa.

“Nem gondolom, hogy technikában tökéletes passzolnánk, de jó példa van a múltamból, hiszen annak idején egy Annához hasonlóan filigrán lánnyal, Hegyi Zomillával nagyon jó párost alkottunk. Pedig vele sem illett össze a stílusunk – fogalmazott a BHSE versenyzője, akinek Kárász Annával két másodperces hátrányt kell ledolgozni Kozákékhoz képest. – Visszanéztem az első válogatót, Anna és Ninetta nagyon gyors volt az elején, ha abban az ütemben tudunk menni mi is, Anna velem kibírhatja a végét. Ki kell próbálni. És nem biztos, hogy meg tudjuk verni Danáékat, hiszen Gabival régóta összeszokott, erős párost alkotnak, de ha már van rá lehetőség, nehezítsük meg a dolgukat. Mégis csak egy olimpiáról van szó! Az a helyzet, hogy még élénken él bennem London, az érzés, hogy itthon maradtam. Nagyon rossz volt, de elfogadtam. Most azonban sokkal többet tettem érte, és nagyon rosszul esne, ha nem illenék bele a forgatókönyvbe és itthon hagynának.”