Csillogás és minden, ami mögötte van!

Szombat este lehullott a lepel – a Thália Színházban bemutatták a várva-várt  musicalt, mely nem csak a sztárgyártásról szól. A Starfactory  ősbemutatójára  több híresség és sztársportoló is kíváncsi volt, hogy  pontosan kik, cikkünkből ezt is megtudhatod!

Június 1-jén a Nagymező utcai Thália Színházban megrendezésre került a  Starfactory premierje, melynek szereplői dupla szereposztásban: Kováts  Vera/Nagy Adrienn, Puskás Péter/Kékesi Gábor, Baronits Gábor/Gulyás  Attila, Tóth Eszter/Trecskó Zsófia, Molnár Gyöngyi/Heckler Melinda és  további szereplők: Gubás Gabi, Vida Péter, Hunyadkürti István, Egri  Bálint, Koltai Róbert, Laklóth Aladár és még sokan mások voltak. Az  előadás számos érdeklődőt vonzott magával: Mádai Vivien és Pál Dénes  egyedül, míg Ungár Anikó családjával, Erdélyi Tímea férjével Szente  Vajkkal, Kembe Sorel párjával a bájos Kondákor Zsófiával érkezett. Nagy  Adri, aki dupla szereposztásban Kováts Verával alakítja Ramit az  ősbemutatón nézőként jelent meg.

 Az eredeti magyar ötlet alapján íródott történet betekintést nyújt a  tehetségkutatók világába, ami nem csak a csillogásról és a hírnévről  szól. A musical főszereplője három tehetséges fiatal: Rami (Nagy  Adrienn/Kováts Vera), Ricsi (Puskás Péter/Kékesi Gábor) és Tibi  (Baronits Gábor/Gulyás Attila). A story egy tehetségkutató próbáján  kezdődik, ahol a falusi kocsmáros lánya, Rami és a magabiztos Ricsi  együtt készülnek a nagy megmérettetésre. A közös munka során a fiatalok  egymásba szeretnek, azonban románcukért Ricsi anyja cseppet sem repes.  Az orosz származású mama (Gubás Gabi) mindent bevet, hogy fia legyen a  verseny egyedüli győztese, ezért egy kisebb cselhez is folyamodik. Ricsi anyja annyira megfélemlíti Ramit, hogy a csinos lány inkább feladja a  versenyt, idegösszeroppanást kap és kórházba kerül, majd hazaköltözik és apja eltiltja a sztárságtól, sőt magától az énekléstől is. Rami  egyetlen és igaz barátja, Tibi a verseny alatt többször megpróbálja  lebeszélni a lányt a tehetségkutatóban való szereplésről. Tibi úgy  gondolja, hogy kár elpazarolni a tehetségét egy ilyen műsorban, azonban  Rami hajthatatlan és nem veszi figyelembe szavait. Tibi a gyönyörű hangú énekesnő mellett áll a kórházi léte alatt is. A kitartó srácot a  bodegában élő árusok veszik szárnyaik alá, akiknek szenvedélyük a zene,  és a fiatal tehetségek felkarolása, listájukon az apja kocsmájában  robotoló Rami is szerepel. A musicalben megjelenik minden, ami egy 21.  századi friss sztár életében előfordulhat: dráma, karrier – siker és  bukás -, társadalmi problémák, romantika, és végül, de nem utolsó sorban happy end. A musical végén Rami apja elfogadja lánya vágyát és  támogatja a koncerten való szereplésben is. A legeslegvégén a jóképű  Tibi szerelmet vall Raminak, melyet romantikus csókkal zárnak.

A színház repertoárjára a musical kettős szereposztásban került fel,  ezért érdemes figyelni, hogy ki mikor játszik a színpadon. Ugyan vannak  oszlopos tagok, mint például az árusok (Koltai Róbert és Hunyadkürti  István), továbbá az orosz anyuka (Gubás Gabi), aki még begipszelt karral is játszott a premieren, valamint a stylist-ot, majd később  műsorvezetőt, azaz Vladot alakító bohém Vida Péter, azonban a fiatal  tehetségek váltakozva jelennek meg a színpadon. A rendező, Horváth Péter különösen nagy hangsúlyt fektetett nem csak a musicalben felcsendülő  dalok zenei világára (több slágergyanús is van a dalok között!), hanem a tévéfalon megjelenő kisfilmekre is, melyek a vizuálért felelősök  profizmusáról árulkodnak. Az előadás e tekintetben is a televíziós  műsorok döntőjének jellegét hordozza magában, melyekről a színes LED  fények, intelligens lámpák és a videófal gondoskodnak. Utóbbinak fontos  szerepe van a showkeltésben, mivel egy kameraman a jelöltek után  szaladgálva igyekezett mindent rögzíteni, hogy a nagyérdemű közönség a  kivetítőn nyomon követhesse az eseményeket. Az egyik szereplő Baronits  Gábor az egyik jelenetben kishíján elveszítette mikroportját. A  technikai stáb tagjai e percekben vért izzadva könyörögtek, hogy a  csatlakozás szét ne csússzon. Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk néhány szót a dalokról, melyek könnyen a magyar slágerlisták élére szökhetnek, különösen a “Szeretem a szemed” című lírai szerzemény, melyre  garantáltan sok szerelmespár fog majd a nyár folyamán andalogni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*