Csányi Gergő és Kovács Bálint is remek eredményekkel zárná a szezont a Slovakiaringen

Utolsó fordulójához érkezik az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság 2014-es szezonja. A H-Moto Team két fiatal versenyzője, Csányi Gergő és Kovács Bálint egyaránt szeretne remekül szerepelni a slovakiaringi finálé során: előbbi az IMRC Cup dobogóját, utóbbi pedig az Alpok-Adria és az OB összetett második helyét veszi célba.

Az előttünk álló hétvégén rendezik az Alpok-Adria Bajnokság, az IMRC Cup és a magyar nyílt gyorsasági-motoros bajnokság idei utolsó fordulóját, amelynek északi szomszédunk legmodernebb versenypályája, a Slovakiaring ad otthont. A magyar H-Moto Team összesen négy versenyzővel képviselteti magát, hiszen Győrfi Alen és Kis Viktória mellett Csányi Gergő és Kovács Bálint is rajthoz áll majd a szezonzáró futamokon.

Csányi Gergő fent említett két csapattársához hasonlóan a Superstock 600-asok mezőnyében szerepel, s remek formában érkezik meg Szlovákiába, hiszen néhány héttel ezelőtt a Hungaroringen győzni tudott az IMRC Cup futamán. A 19 éves motoros most is a dobogót veszi célba, ám nem lesz könnyű dolga neki és a mezőny többi tagjának sem, csütörtökön ugyanis még állt a víz a pályán, s az előrejelzések szerint a hétvégén sem várható sokkal jobb idő Szlovákiában.

Ebből adódóan a 125 SP kategóriában induló Kovács Bálintnak is nehéz körülményekkel kell majd szembesülnie, a fiatal pilótának ugyanakkor szüksége van a jó eredményekre, hiszen szeretné megőrizni második helyét az Alpok-Adria összetett pontversenyében, s ugyanezt a pozíciót öt egységnyi hátrányból kiharcolni a magyar bajnokság összetettjében. A mindössze 13 éves versenyző számára ez óriási fegyvertény lenne, hiszen ez pályafutása első nagypályás szezonja.

Csányi Gergő
„Nagyon vártam már, hogy elérkezzen az utolsó forduló! Bár már ma megérkeztünk a helyszínre, de áll a víz a pályán – reméljük, az előrejelzésekkel ellenére a versenynapokon azért valamelyest jobb idő vár ránk. Szeretném a mostani hétvégét ugyanolyan jól folytatni, ahogy a legutóbbi, hungaroringit abbahagytam, amikor vasárnap győzni tudtam az IMRC Cupban. A célom most is az, hogy dobogóra álljak ebben az értékelésben, de természetesen az Alpok-Adria Bajnokságban és a magyar bajnokságban is a lehető legtöbbet fogom kihozni magamból!”

Kovács Bálint

„Elérkezett az utolsó forduló az Alpok-Adria Bajnokságban és a magyar bajnokságban egyaránt. Egyelőre úgy tűnik, hogy az időjárás nem lesz túl kegyes hozzánk. Valószínűleg most kell megmutatni, hogy vízen is tudunk motorozni, sajnos így a szerencsefaktornak nagyobb szerep jut majd, ami a bajnokságok végkimenetelében nem jó senkinek. Az Alpok-Adriában a második hely megőrzése, míg a Magyar Országos Bajnokságban a második helyre előrelépés a cél. „Csak” öt pont a hátrány, szóval bízunk a jó szereplésben, és várjuk a jó időt.”