Családi délelőtt a CENTRÁL KÁVÉHÁZBAN

Kuruttyoló békakirályA nagy múltú Centrál Kávéház történelmi falai közé idén ősszel visszaköltözött az irodalom, a művészet: a modern műfajok és stílusok októbertől összekapcsolódnak a hagyományos értékekkel.

Az őszi évadban izgalmas programokkal várjuk a kisgyermekes családokat: minden hónap első vasárnapján délelőttönként közös meseolvasással és diavetítéssel, valamint a matinéhoz illő interaktív foglalkozással (minikoncerttel, játszóházzal vagy kézműveskedéssel) készülünk az Év Gyerkkönyvkiadójával, a Kolibri Kiadóval és az idén 60. születésnapját ünneplő Diafilmgyártó Kft.-vel együttműködve.

November 9-én (vasárnap) 11.00 órától közös mesélés, diafilmvetítés, minikoncert és hangszerbemutató várja a gyerekeket és a szülőket Tarján Veronikával és Mogyoró Kornéllal, a Kuruttyoló békakirály a mesés Keleten című kötet szerzőivel, valamint Vigyázó Zsófiával, a kötet illusztrátorával.

A Kuruttyoló békakirály-sorozat harmadik kötetében egy indiai és egy cigány mesét olvashattok. Kamalilla meséje Kuruttyoló békakirály mesés keleti udvarába repít minket, hogy a folyton csúfolt, legkisebb békagyereknek szurkolhassunk. A cigány mesében Sári és báránykája az ördöggel küzd, de szerencsére három varázshajszál is segíti őt. És persze mindkét történetet autentikus indiai és cigány dallamok fűszereznek!

A Kuruttyoló békakirály-sorozatban mindig az adott tájegységre, népre jellemző meseelemekből építkező történeteket olvashatunk, melyeket játékos feladatok és emblematikus állatok tesznek még egyedibbé és szerethetőbbé. A meséket Tarján Veronika írta, a meselemez zenéjétMogyoró Kornél szerezte. A különleges hangjáték a szerzők előadásában hallható.

 

A sorozat előző kötetei:

Kuruttyoló békakirály. Kolumbia • Afrika

Kuruttyoló békakirály és az elveszett hangok. Lappföld • Magyarország