Csak technika kell hozzá és akkor lesz eredmény!

Mindössze 4 kilométer jutott versenytempóban az Ifj. Cseh Vilmos – Németh Gergely párosnak a 19. Mikulás Rallye-n. A Mitsubishis kettős Lancerében már az első várpalotai gyorsasági szakaszon lefogazott a hátsó differenciálmű, de a pilóta a nyúlfarknyira sikerült verseny ellenére is pozitív érzésekkel zárta a hétvégét.

DSC_0213

„Borzasztóan el voltam kenődve olyan szempontból, hogy ez egy olyan Mikulás Rallye volt, amilyenre mindig is vágyik egy versenyző. Mentem már Veszprémben ilyen körülmények között, ez a legjobb, amikor nincsen sár és por, a pályák világbajnokok ilyenkor. Van tempó, de nem porzik, rettenetesen jól lehet menni rajta, szerintem minden versenyző ezt a körülményt szereti. Ezért voltam csalódott, hogy ilyen jó körülmények között nem tudtunk versenyezni. Ami viszont pozitív érzésekkel tölt el, hogy annyira összeállt az autó, azokkal a beállításokkal – a Reiger gátlókkal és murva hajtáskomputerrel -, amiket kölcsön kaptunk Botka Dávidtól, hogy nem is gondoltam volna, hogy Mitsubishi és Mitsubishi között ekkora különbség van. Csak módosítottunk az autón és rengeteget gyorsultunk, ami jóleső érzésekkel tölt el a jövő évre nézve. Csak technika kell hozzá, és tényleg lehet jól menni. Borzasztóan jól éreztem magam az autóban, és ha ez meg van, tehát megbízol a technikában és tudod, hogy befordul és már adhatod is a gázt, az a legjobb érzés. Mikor önbizalommal telve tudsz menni, átvállalsz olyan dolgokat, amiket egyébként nem. Számomra ezért van pozitív kicsengése a Mikulás Rallye-nak.”

2014-ben az Ifj. Cseh – Németh kettős szinte végig vezette a Szilveszter Rallye-t és csak az utolsó szakaszon szorultak a második helyre. A kérdés adott, idén összejöhet a győzelem?

„Azt nyilván nem mondom, hogy meg tudjuk nyerni. Tavaly közel voltunk hozzá, közelebb, mint tavaly előtt, de bízom benne, hogy idén teszünk még egy lépést előre. Azért megyünk oda, hogy versenyezzünk. Sokan elmondják, hogy év végi dzsembori, a Mikulás Rallye-ra is ezt mondják, de ha megnézzük, mindenki időre megy. Veszprémben is mindenki nyomta neki, ahogy a csövön kifért, az első 10-15 pilóta nem ment keresztbe. Kimentem versenyt nézni Jutasra és ezt láttam. Mindenki próbál időre menni, de ez a normális, ez a verseny. A Szilveszter Rallye-n, meg szeretnénk őrizni a tavalyi pozíciónkat, biztos, hogy Vincze Ferkó és a többi pilóta is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy első legyen. Mi is meg fogunk, nem megyünk feltartott kézzel csatába. Bízom benne, hogy jól fogunk teljesíteni, az autón is változtattunk, a tavalyihoz képest, egy újabb fejlesztésű futóművel fogunk rajthoz állni, úgyhogy bizakodunk.”