Csak megbeszélnek, nem tárgyalnak!

Fotó: Juhász Melinda

Fotó: Juhász Melinda

Az osztrák Erste Group és az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) szóvivője az MTI-nek hangsúlyozta: megbeszéléseket folytatnak a magyar kormánnyal, a Raiffeisen azonban hangsúlyozta, hogy tárgyalásokról egyelőre nincs szó.

    Természetesen megtörtént a kapcsolatfelvétel, azonban még nem tárgyalásokról vagy döntésekről van szó – hangsúlyozta a Raiffeisen Bank International (RBI) illetékese.
    Az osztrák Erste Csoport szóvivője az MTI kérdésére írásban közölte, hogy folytatnak egyeztetéseket a magyar kormánnyal, miképpen a régió kormányainak többi tagjával is rendszeres a véleménycsere. A bank illetékese úgy látja, ez az első jel, hogy a magyar kormány elismeri a bankoknak a magyar gazdaság fejlődésében betöltött pozitív szerepét. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy mindez egy fenntartható és stabil pénzügyi környezethez vezet, amely a magyarországi gazdasági növekedés előfeltétele.
    A megbeszélésen érintett témákról és időpontokról a bankok illetékesei nem közöltek részleteket.
    A pénzintézetek Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelő gazdasági hetilap csütörtöki számában megjelent szavaira reagáltak. Lázár János az interjúban kifejtette: jelenleg osztrák bankokkal tárgyalnak stratégiai együttműködésről, illetve az állami hitelintézeti portfólió kibővítéséről, itt az Erste és a Raiffeisen bankokról van szó. “Azzal bízott meg a miniszterelnök úr, miután tárgyalt az Erste Bank vezetőjével, hogy tegyünk egy közös megegyezési javaslatot. Az Erstének stratégiai céljai vannak Magyarországon. Erős pénzintézetnek számít nálunk és ez kiemelt figyelmet érdemel. A Raiffeisen helyzete, lehet, hogy más, szeretnénk, ha a jövőjéről velük is szót tudnánk érteni” – mondta a miniszter.
Forrás:MTI