Corvinus: idén is az országos átlag felettiek a ponthatárok az intézmény képzéseire

Idén is a legjobb teljesítményű diákok kerültek be a Budapesti Corvinus Egyetemre, az intézmény képzéseire az országos átlag felett vannak a ponthatárok – olvasható az egyetem honlapjára csütörtök este felkerült közleményben.

    A tájékoztatás szerint az egyetem a 2020-2021-es tanévre 2809 hallgatót vett fel, alapképzésen 2116-an, mesterképzésen 632-en, osztatlan képzésen 61-en kezdhetik meg ősszel a tanulmányaikat. Alapképzésen a felvett hallgatók 80, míg mesterképzésen 85 százaléka tanulhat térítésmentesen a Corvinus ösztöndíjprogram keretében.
    Úgy fogalmaztak: a Corvinus “a tömegképzés helyett a minőségi oktatásra koncentrál”, “mindehhez a stabil finanszírozási hátteret az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány biztosítja”.
    A Corvinusra bekerülő diákok tizenhárom alapszakon, egy osztatlan képzésen és huszonegy mesterszakon kezdhetik meg tanulmányaikat. Tizenkettő támogatott alapszakon és az osztatlan képzésen a Corvinusra felvett diákok átlagpontszáma magasabb az összes többi, azonos szakot indító egyetemre bekerült hallgatók átlagpontszámánál – írták.
    Kitértek arra: a “nemzetköziesítés” alapján a Corvinus egyik legnépszerűbb alapképzése, a nemzetközi gazdálkodás szeptembertől már csak angol nyelven indul. Az egyetem ezen az alapképzésen megkétszerezte a felvehető hallgatók számát, így 161-en kezdhetik meg tanulmányaikat.
    Szintén megduplázta az egyetem az angol nyelvű kommunikáció- és médiatudomány alapképzésre felvehető hallgatók számát.
    A gazdálkodási és menedzsment alapszakon 65 százalékkal növelte az intézmény a felvehető hallgatók számát, 435-en jutottak be.
    Az országban egyedül a Corvinuson induló alkalmazott közgazdaságtanra idén 410 ponttal, illetve gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan képzésre 428 ponttal lehetett bekerülni, ezeken a szakokon a tavalyihoz képest nőttek a ponthatárok.
    Az országban szintén egyedülálló alkalmazott közgazdaságtan angol nyelvű alapképzésen 401 ponttal lehetett támogatott képzésre bejutni. Kiemelkedően magas, 456 ponttal lehetett idén bekerülni a nemzetközi tanulmányok angol nyelvű alapképzésre, amelyen a felvett hallgatók átlagpontszáma 467 pont – ismertette az egyetem.

Forrás:MTI