ColorStar – Solarize újrabemutató koncert

A ColorStar Solarize című új album anyagának bemutatása Szilveszterkor történt, hamarosan ismétlés várható! A csapat két tagja Keleti András és Máté Szabolcs azt mondja a hangulat kissé tüzesre sikerült, de jó értelemben.

“Volt egy hosszú és küzdelmes munka, ami a lemezzel telt, és utána hosszú és küzdelmes munka, ami a lemezbemutatóra való felkészüléssel telt, tehát volt mögöttünk fél év intenzív munka, és sok-sok aggódás, izgulás, hogy mi hogyan legyen… Éreztük a koncert kezdés előtt, hogy most kicsúcsosodik ez a sok minden, amit eddig beleöltünk – meg volt ez a kicsit ünnepélyes hangulat, hogy ennek most itt robbanni kell. Felpörgette a dolgot az, hogy mindegyik dal megállta a helyét így elsőre úgy, hogy az eddigi pályafutásunk legjobb dalai közé ékeltük be. Kicsit az is volt az izgulásunk tárgya, hogy ez a sok új szám, mennyire fogja egyszer-egyszer megültetni a koncertet… Nem ültette meg, sőt!”

A Solarize című dalhoz magyar szöveg is készült, Kicsi fény a címe, ami az albumon is szerepel, mint bónusz track. Nem lehet tudni, hogy lesznek-e a későbbiekben még magyar nyelvű ColorStar dalok, ez is véletlenül született, mondja Keleti András: “Ültem a próbateremben, és elkezdtem valahogy dúdolgatni a dallamát, és azt éreztem, hogy van a fejemben valami, ami magyarul szól bennem ez ügyben… Végig hangszer szerűen fogtam fel a szöveget a megíráskor, hogy minden szónak legyen egy zenei csengése, és folyamatosan ússzon a szöveg – mögötte derengjen az értelem, de az első réteg zenei legyen, ez vezetett az egészben.”

ColorStar – Solarize újrabemutató koncert: 2015. január 30.