Cirque du Sziget

A Cirque du Sziget óriási siker és az évek alatt a fesztivál kötelező programjává vált. Ugyanis a Sziget sokkal több, mint egy egyszerű zenei fesztivál, éppen ezért a 2015-ös programok között olyan fantasztikus nemzetközi produkciókat vonultat fel a cirkuszművészetből, mint az Akoreacro (F), Cirk La Putyka (CZ), manoAmano (AR), Manic Freak (AR), Muruya (AR), Tony Fratello (AR) illetve egy új magyar újcirkusz társulat, a Grotesque Gymnastics. A felsorolt társulatok előadásait augusztus 12 és 16 között tekinthetik meg a fesztivál által cirkuszi mutatványok részére felállított nagysátorban. A cirkuszi sátor szomszédságában felállított külső színpadon pedigargentin cirkuszművészek fogják szórakoztatni a nagyérdeműt a sátorban zajló előadások között.

 • Akoreacro: Klaxon
 • Az Akoreacro több mint 8 éven át mutatta be előadásait az egész világot bejárva, nevet szerezve ezzel magának a kortárs cirkusztársulatok között. A humor és a cirkusz fantasztikus világának ötvözete garantálja a szórakoztató és minőségi pillanatokat mindenki számára. Új produkciójában, amely a “Klaxon” nevet viseli, 11 szereplőt (hat akrobata és öt zenész) vonultat fel. Az akrobatika és a zene ezen örömteli egyvelegét pedig augusztus 12-16. között minden nap este 11 órakor csodálhatják meg.

  • Cirk La Putyka: The Best of Cirk La Putyka
  • A cseh Cirk La Putyka egy olyan újcirkusz társulat, amelynél az előadás témája, története, és üzenete ugyanannyira fontos, mint az akrobatika, a kortárs tánc és a bábjáték. A csodálatos prágai társulat vizuális költészetével, utánozhatatlan komédiájával és fantasztikus látványával fogja elkápráztatni közönségét. A társulat eddigi repertoárjában hét különböző produkció található. A Sziget Fesztiválon augusztus 12-16. között minden nap este 6 órakor bemutatásra kerülő “The Best of Cirk La Putyka” pedig ezen darabok legjobb pillanataiból szemezget kifejezetten a Sziget látogatói számára válogatva.
  • Grotesque Gymanastics: Apt. 14A Grotesque Gymnastics egy azon néhány Magyarországon működő társulatok közül, amelyek a cirkusz világát közelítik a tánchoz. Egy igazi magyar, szabad szemléletű cirkusz tánccal ötvözve. Új produkciójuk az Apt. 14 névre hallgat, amelyet augusztus 12-16. között minden nap délután 3 órakor fognak bemutatni. Ebben a műben táncosok és akrobaták különböző elemeket használnak fel a kortárs táncművészetből, a színházból, illetve a cirkuszi akrobatikából a légtornászat és a kínai rúdtánc művészetéből.
  • “Boldog az, aki otthon boldog.” (Tolsztoj)
 • ManoAmano, Manic Freak, Muruya, Tony Fratello

 

 • Miközben minden nagyobb cirkuszi mutatvány a sátorban kerül bemutatásra a kinti rész sem marad program nélkül. Argentínából érkeznek hozzánk azok a független cirkuszművészek, akiknek szabadtéri produkcióit augusztus 11-16. között tekinthetik meg a sátor mellett felállított külső színpadon. A fent említett művészek együtt és külön-külön is járják a világot és szinte minden fontosabb utcaszínházi- és cirkusz fesztiválon megfordulnak. Saját maguk is alapítói és szervezői a népszerű HAZMEREIR Fesztiválnak Argentínában. Fellépéseiket minden nap a sátorban zajló előadások közötti szünetekben nézhetjük meg.