Chrobák János és Juhász Dávid: csúcsra járatva

Négy futamgyőzelemmel kezdett a 2015-ös Alpok-Adria Bajnokság olaszországi idénynyitóján a Schmidt Racing csapata

 

A Balogh Róbert menedzser vezetésével megalakult Schmidt Racing igazi debütálása került sor az  elmúlt hétvégén. Közép-Kelet-Európa legnívósabb nemzetközi gyorsasági motoros sorozatának, az Alpok-Adria Bajnokságnak idénynyitóján két kategóriában is dupláztak a csapat versenyzői az olaszországi Adria Raceway-en: Chrobák János (Supersport) és Juhász Dávid (Superstock 600) mindkét futamát megnyerte, míg fiatal csapattársuk, Végh Noé (Supersport) egy tízedik hellyel igazolta, van benne fantázia.

Az idén megalakult Schmidt Racing gyorsasági motorversenyzői folytatták a szereplésüket az idei bajnoki szezonban. A Supersportban rajthoz álló Chrobák János (Paksi AMSE), valamint a Superstock 600-ban induló Juhász Dávid az elmúlt hétvégén az olaszországi Adria Raceway-en dupla futamgyőzelemmel kezdte meg szereplését a 2015-ös Alpok-Adria Bajnokság szezonnyitóján, ráadásul a fiatal Végh Noé is pontszerzőként, a tízedik helyen zárta a szombati versenyét. És ha ez nem lenne elég, Juhász Dávid kategóriájában új pályacsúcsot ért el, ami több mint bíztató az idény hátralévő részére.

Balogh Róbert csapatmenedzser: „Először is, nagyon örülök, hogy a tél folyamán egy ilyen ütőképes csapatot sikerült összeraknunk, hála a főszponzorunknak, a SchmidtGépnek, valamint valamennyi támogatónknak, akik bizalmat szavaztak a csapatnak. A szerelői gárdánk is kitett magáért, élén Végh Jánossal, aki munkájával, tudásával és a motorok felkészítésével nagyban hozzájárult eddigi sikereinkhez. Eddig egy IMRC és egy Alpok-Adria versenyhétvégén vagyunk túl, és maximálisan elégedett lehetek a fiúk teljesítményével. Két futam, négy győzelem és persze a versenyen futott leggyorsabb körök. Azt hiszem, hogy az eddigi eredmények önmagukért beszélnek, és most már nyugodtan kijelenthetem, hogy felkészültünk a Supersport világbajnoki megmérettetésre, mert nem árulok el titkot, hogy hamarosan ott is láthatóak leszünk Juhász Dávid és Chrobák Jani által. Noé most láthatta, hol és miben kell fejlődnie, ha eredményes motoros szeretne lenni. Köszönöm fiúk, hogy valóra váltottátok az álmainkat!”

Chrobák János motorversenyző (Supersport): „Az elmúlt hétvégén az Alpok Adria első fordulójában, az olaszországi Adria Raceway-en ismét próbára tett minket a sors. A rövid és nem egyszerű pályán már a szabadedzéseken jó tempót tudtam motorozni, ám egy váratlan fékprobléma miatt a szombati időmérőn elestem, így csak négy kört tudtam teljesíteni, de ez is elég volt, hogy a második helyről rajtolhassak. A csapat komoly munkával versenyképes állapotra hozta a motort és így sikerült elindulnom a futamon, amit magabiztos motorozással sikerült megnyernem. Vasárnap mintha megállt volna az idő, hiszen az időmérőn ugyanott ugyancsak technikai okokból elestem az időmérőn, igaz, ezúttal már hat kört tudtam teljesíteni, és megint a második rajtkocka lett az enyém. Szerencsére a történelem a folytatásban is megismételte önmagát, hiszen a szerelők rendbe hozták a Hondát, nekem meg sikerült megnyernem a második versenyt is, több mint 10 másodperces előnnyel. Őszintén remélem, hogy a majd két hét múlva sorra kerülő második, Pannoniaringen rendezendő Alpok-Adria versenyen egy sokkal nyugodtabb hétvégét tudunk végigcsinálni hasonló sikerrel.”

Juhász Dávid motorversenyző (Superstock 600): “Tíz év után megtört az átok! Az Alpok-Adria sorozatban utoljára 2005-ben álltam a dobogó tetején, és most végre újra eljutottam ide! A pénteki nehézségek után – alig tudtam értékelhető kört menni az eleredő, majd elálló eső miatt – szombaton már önmagamat tudtam adni. Megszereztem kategóriámban az első rajthelyet, és végigvezetve sikerült megnyernem a versenyt. Vasárnap viszont már a Supersporttal összevont időmérőt is sikerült megnyernem, és a futam alatt tökéletesen uralva a motorom és viadal minden pillanatát, ismételni tudtam. Elmondhatatlanul jó érzés volt a magyar himnuszt hallgatni a dobogó tetején, nagyon rég vártam már erre a pillanatra. Végre minden összeállt körülöttem, és már alig várom, hogy folytatódjon az idény számomra.”

Végh Noé motorversenyző (Supersport): „A hétvégét úgy éltem meg, ahogy azt a csapatfőnököm, Balog Robi megjósolta: ez a mezőny első évedben egy hideg zuhany lesz. De ha fejlődni szeretnék, és eredményes motoros akarok lenni, akkor egy ilyen erősségű bajnokságban kell mennem. Sajnos a múltkori esésemet még nem tudtam elfelejteni, a vállam szinte egész hétvégén hátráltatott, ráadásul szinte valamennyi felmenetelnél az alkarom is bedurrant. Ennek ellenére a szombati futamot a tízedik helyen zártam, ám nem voltam elégedett a teljesítményemmel. Sajnos vasárnap aztán még kevésbé bírtam a fájdalmakat, és emiatt nem voltam képes a középmezőny elejével haladni. Őszintén remélem, hogy a következő versenyig rendbe jövök, és hazai pályán, a Pannoniaringen már olyan eredményt érhetek el, amire büszke lehetek. Janinak és Dávidnak pedig csak gratulálni tudok a remeklésükhöz.”