Charity Fest, fesztiválozás egy jó ügyért

Fesztiválozni és közben egy jó ügyet támogatni? Igen, a Charity Fest hazánk első olyan adományfesztiválja, amelyen a résztvevők a kikapcsolódás mellett jót is cselekedhetnek. A Budapest Bike Maffia által szervezett egyedülálló rendezvény május 12-én várja az érdeklődőket a Sztrilich Pál Cserkészparkban, Nagykovácsiban.

A Charity Fest, a Budapest Bike Maffia által szervezett első adománygyűjtő, szabadidős élménynap. A családok, fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatják a kiváló programok között a nekik megfelelőt. Az érdeklődők többek között olyan színes programok közül válogathatnak, mint a közös bográcsozás és piknikezés, erdei túrák, biciklis túrák, jógaórák, továbbá rengeteg sport és gyermekprogrammal is készülnek a szervezők.

Az adományfesztivál lényege, hogy a kitelepülő vállalkozások, cégek, egy általuk meghatározott adományösszegért cserébe jelenhetnek meg a fesztiválon. Ezt az összeget tovább gyarapítja a vendéglátásból származó profit, vagyis minden elfogyasztott étel és ital után, a nyereség szintén bekerül az adományalapba. Az idei évben a Charity Fest keretein belül összegyűlt adományösszeg teljes egészét a Budapest Bike Maffia – a BBM Sweet Home projekt keretein belül – a rászoruló családok lakásának felújítására fordítja. A céges kitelepülésen túl, magánszemélyként vagy egy vállalatot képviselve is lehet csatlakozni a közös bográcsozáshoz, aminek a lényege, hogy a Charity Festen elkészült bográcsételekből megmaradt adagokat a Bike Maffia “Nightwatch” csapata rászoruló emberekhez és intézményekhez juttatja el, ezzel is hozzásegítve őket a rendszeres étkezéshez.

 

„Egyfajta progresszív majálist álmodtunk meg, ahol korosztálytól függetlenül mindenki jól tudja magát érezni, egy kicsit el tud szakani a várostól és mindeközben egy jó ügyet is tud támogatni. A fesztiválra látogatók már egy ital vásárlásával hozzájárulnak az adományalap gyarapításához. Folyamatosan várjuk a csatlakozókat és a kitelepülőket, és bízunk benne, hogy minél többen eljönnek, és eltöltünk együtt egy frankó napot” – nyilatkozta a Charity Fest kapcsán Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója.

 

Az első Charity Fest, adományfesztivált 2018.05. 12-én rendezik meg Nagykovácsiban, a Sztrilich Pál Cserkészparkban, ahova minden érdeklődőt sok szeretettel várnak.