Célba ért Talmácsi Gábor!

A Prorace csapat boxában tegnap késő estig ment az egyeztetés, hogy valami megoldást találjanak a beállítási problémákra. A reggeli 15 perces bemelegítő edzésen változtattak a motor áttételezésén, ami a vártnál kisebb javulást eredményezett. Talmácsi 13. lett.

13:30 órakor következett a verseny. Talmácsi a 13. helyről indult és szokásához híven remekül kapta el a rajtot. Az első kör végén már a 8. helyen repesztett, majd sajnálatos módon Hondájával nem tudta tartani a lépést a többiekkel és fokozatosan hátrébb csúszott. Talmácsi végül nem is a versenytársaival küzdött a legnagyobbat az asseni futamon, hanem saját motorjával. A legutolsó körben megkísérelte elcsípni az egy pontot érő 15. helyet, de az orosz versenyző, Vladimir Ivanov haladt át először a célvonalon, így Talmácsi Gábor a 16. helyen fejezte be a holland versenyt, ahol korábban már kétszer is sikerült futamgyőzelmet szereznie. A versenyt óriási csatában Sam Lowes nyerte Kenan Sofuoglu előtt, és Fabien Foret lett a harmadik.

Talma vasárnap Assenben

Talma vasárnap Assenben

Talmácsi Gábor:- A hétvége egyetlen pozitívuma, hogy sikerült befejeznem a futamot, ettől eltekintve végig szenvedtünk. A motorom olyan, mintha nem is az enyém lenne és folyamatosan küzdenem kellett vele. Lassú volt a kanyarok bemenetelénél, kanyar közben és a kigyorsításoknál is, így pedig nagyon nehéz eredményesnek lenni. MInden tőlem telhetőt megpróbáltam és az utolsó körben is mindent beleadtam, de a célbaérésen kívül nem sikerült a pontszerzés. A csapatom apró darabokra szedi majd a motort és mindent alaposan átvizsgálnak a következő monzai versenyig, mert valami nem stimmel és megoldást kell találnunk rá. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*