Carrie Fisher a Star Warsban

Gondolták volna, hogy a Leia hercegnőt alakító Carrie Fisher rajongók tömegeit inspirálta ikonikus frizujárával vagy legendás bikinijével, ám ő maga egyáltalán nem szerette őket? Hasonlóan meglepő érdekességeket gyűjtöttünk össze a héten a születésnapját ünneplő Fisherről a Star Wars-szal kapcsolatban!

STARWARS_Leia Hercegnő AXN (7)

 1. Carrie Fisher többször nyilatkozta, hogy nem játszotta túl jól Leia hercegnő szerepét.
 2. Pedig a meghallgatáson olyan színésznők csúsztak le a szerepről, mint Sissy Spacek, Farrah Fawcett, Glenn Close, Jessica Lange, Meryl Streep vagy éppen Sigourney Weaver. De Cybill Shepherd, Jane Seymour, Anjelica Huston, Kim Basinger, Kathleen Turner és Geena Davis is részt vett a meghallgatásokon.
 3. Fisher saját bevallása szerint azokat a jeleneteket szerette a legjobban a Star Wars filmekben, amikor a Han Solot alakító Harrison Forddal kellett vitatkoznia a kamerák előtt.
 4. Több Harrison Forddal forgatott jelenetben is zsámolyra kellett állnia, hogy beleférjen a képbe, mert túl alacsony volt a 185 cm magas Fordhoz.
 5. Leia hercegnő frizuráját sem szerette soha, de félt ezt megemlíteni George Lucasnak, nehogy kirúgják a produkcióból.
 6. A legendás bikinijéhez, amit A jedi visszatér c. moziban viselt, hasonló érzelmek fűzték mint Leia hercegnő frizujárához: “Amikor lefeküdtem, a fém bikini teljesen elállt a testemtől. Szóval nem maradt túl sok minden a képzelet számára.”
 7. Egyébként a popkultúra történelmének részét képező bikini idén októberben 96 000 dollárért (25 536 000 Ft) kelt el egy aukción.
 8. A Star Wars: A jedi visszatérben viselt fehér ruháját sem szerette Fisher, mert nem tudott alá alsóneműt felvenni. Melltartó helyett így szövet ragasztószalagot viselt, hogy melleit eltakarja. Később viccelődött is ezzel: “ Az űrben nincs fehérnemű.”
 9. A Star Wars: A birodalom visszavág c. film forgatása alatt Fisher kokainfüggő volt. Állítása szerint egyszer majdnem túl is adagolta magát.
 10. Egy interjúban azt is elárulta, hogy ha tudta volna, hogy Leia hercegnő szerepe olyan ismertséggel jár, ami a szülei életét is megkeserítette, akkor nem vállalja el.
 11. A Star Wars: Az ébredő Erő c. moziban Fisher mellett saját lánya, Billie Lourds is szerepelni fog.