Cáfol a Budapest Film Zrt.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a sajtóban olyan, a Budapest Film Zrt.-t érintő állítások jelentek meg, amelyek nem felelnek meg a valóságnak és alkalmasak a cégünket rossz színben feltüntetni.

 

A hvg.hu oldal „Lefejezték Budapest két emblematikus artmoziját” c. cikke homályos forrásokra hivatkozva állítja, hogy a vállalat szerkezetében a napokban bejelentett változások „egy egységesebb moziüzemeltetés és műsorpolitika” kialakítását célozzák. A cikket számos médium utánközölte.

 

Szeretnénk tisztázni, hogy a Művész és Toldi mozik eddig is egy kézben, jelesül a Budapest Film Zrt. keretein belül működtek, ahogy a Puskin, a Tabán, sőt a nem art jellegű Corvin mozi is. A vállalat ennél fogva megalakulása óta egységes szellemiséget és műsorpolitikát képvisel. Ugyanakkor büszkék vagyunk rá, hogy ezen belül mindig külön hangsúlyt helyeztünk arra, hogy az egyes mozik megőrizzék sajátosságaikat, karakterüket.

 

Ez a politikánk a későbbiekben sem fog változni. Jól belátható érdekünk, hogy a közönség továbbra is minden helyszínen olyan filmkínálattal és egyéb programokkal találkozzon, amelyet eddig megszokott és megszeretett. Két középvezető menesztése egy nagyvállalat működésében aligha utalhat ennek ellenkezőjére.-írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében a

Budapest Film Zrt.