Bütösi Zsolt: Kiugrattunk a versenyből!

Sajnos nem sikerült a dobogón végezni a Bütösi – Radványi párosnak, pedig egész hétvégén nekik állt a zászló, de egyszer csak…..

 

2016.06.10-12. Bütösi Zsolt – Radványi József Zsomar-Ker Kft – Mitsubishi Lancer Evo VI

Június 11-én szombaton hét gyors várt rátok 81 kilométer versenytávval.

Várpalota – Jutaspuszta – Kislőtér.

Gondolom ezek már nektek jól csengő rally szakasz nevek. Milyen élmények vannak az emléktárotokban ezen gyorsokon? Mennyire technikásak ezek a pályák? – Az igazat megvallva nagyon rég mentem ezeken a pályákon, de régi vágyam volt hogy egy öszkerekes autóval tudjak itt versenyezni. Nagyon jó ritmusa van szinte mindegyik pályának és a rendezők is kitettek magukért hogy jó minőségű pályák fogadjanak minket. Természetesen a második körre sokat romlott a minősége de úgy gondolom, hogy még így is jó ízűeket lehetett rajtuk autózni.

Miként lehet beosztani az autót ennyi gyorsra?  Miként is tudtatok erre a versenyre jól gumizni? – Éreztem belülről is hogy elég bátortalanul mentem az elején, próbáltam utána egy kicsit durvábban kezdeni a második kört aminek az lett az eredménye hogy az megromlott pályákon nem tudtam figyelni a nagyobb csapdákra és annyit kapott az autó hogy szinte újjá kellet éleszteni a szervizben. Ezért inkább a biztos harmadik helyre koncentráltunk hogy bírja ki a technika. A gumikat inkább a kör gyors aszfaltja gyilkolja meg jobban amin segített nagyban az a zápor ami le esett az utolsó gyors előtt, így kisebb volt a tapadás amit élveztem megmondom őszintén.

Hogy sikerült a szombati versenyetek, volt-e kalandotok? – Túlcsúszások, elugratás amiből orra esés lett a vége volt bőven, a kör gyors közepén, a mezőn volt egy olyan rész ami annyira ki volt nyomvályúsodva hogy húztuk rajta az autó alját és az elbújó pici lyukakon annyi por jött be az autóba hogy nem hogy az utat még a műszerfalat sem láttam kb 15 másodpercig, ez elég kellemetlen volt de a következő körbe már nevetve mentünk át ezen a szakaszon.

Szombaton nagyon jól álltatok a kategóriátokban, mi történt vasárnap? – A második gyors ami jó állapotban volt élveztem az autózást rajta, viszont a vége előtt kb 2 km-re egy kisebb ugratónál olyan szerencsétlenül érkeztünk le hogy pont a tank azon részét ütöttük meg ahol az AC pumpa van. Hiába volt alja védő a kocsin meg tank védő egész egyszerűen el lapult a szívó tasak az AC-n és nem kapott üzemanyagot tovább az autó. Annyi szerencsénk volt hogy a pálya pont onnan kezdett lefelé lejteni és így ezt a kb 2 kilométert legurultuk a célig. Az állomásról gyorsan ki toltuk és próbáltunk rájönni mi is történhetett. Mivel nem indult újra az autót muszály volt feladni a versenyt. Nagyon szomorú voltam mert szinte biztosan be tudtunk volna jönni a harmadik helyen.

Legközelebb hol találkozunk veletek? – Székesfehérvár rallyn mindenképp szeretnénk indulni, idén két versenyt lehet mínuszolni, ha jól tudom nekünk meg volt ez a kettő. Az autó felkészítése folyamatban van, jól állunk vele és ha minden jól megy elő vehetjük a Ladát is hogy össze rakjuk és azt is megjárassam már nagyon hiányzik.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu