Bütösi Zsolt: Hatalmas élmény itthon versenyezni

A Bütösi- Radványi rally páros ezüstöt érő kupákkal lett gazdagabb a 22. Hell Miskolc Rally-n.

Technikai gondoktól sem mentes versenyt tudhatnak maguk mögött, ahol a szervizcsapat is kitett magukért, hogy a célt meglássák a fiúk a Miskolci Városháza Téren.

Interjú Bütösi Zsolt autóversenyzővel, a “HELL 22. Miskolc Rallye az Avalon Kupáért” után.

2016.04.29-30. Bütösi zsolt – Radványi József Zsomar-Ker Kft – Mitsubishi Lancer Evo VI

Borsodi versenyzőként nagyon vártad már a navigátoroddal a 22. Miskolc Rally-t.

– Nagyon szeretem a Miskolc Rallyt, hatalmas élmény itthon versenyezni, mindig örömmel tölt el a hazai közönség előtt versenyezni, nagyon lelkesek.

Gondolom elég volt a pályabejárás, hisz számotokra ismerős volt minden kanyar. Vagy még sem?  – Őszintén megmondva régi itinireket elővéve és azokat le ellenőriztük mindegyiken csak egyet mentünk, úgy gondolom már elég sokat versenyeztünk ezeken a pályákon ahhoz, hogy ismerjük mindet.

Technikai gond mentes volta versenyetek? Mi történt a 7-es gyorson?

– A Sátai szakaszon a vasúti átjárónál nagyon szűkre tettem a bal elejét és megütöttem, be fordult a kerekünk dőlése elszakadt az egyik tartó csavar és bele ért a gátló tetejébe, elég csúnya hangja volt hirtelen nem tudtam mi a baj és visszább vettem a tempón. Utána a szerviz következett a fiúk orvosolták a gondot, állítottak a futóművem, és olyan lett mint az új. Az utolsó előtti gyorson brutális kerregő hang jött a váltó felől, konkrétan mint ha egy MTZ traktort hidegindítóval éppen beindul. Elkezdtem simogatni és becézgetni a kocsit hogy még ezt az egy gyorsot bírja ki. Ki bírta kapott egy puszit is. Itthon kiderült a végáttételünkből tört le egy fog.

Hogy éreztétek magatokat a Micuban? A 13 gyorsból melyek feküdtek nektek a legjobban?

– Egyre jobban csak nő a versenykilométer vele és egyre többet merek már vállalni, különösebben nem volt kedvenc mindegyiket szerettem.

Miként sikerült számotokra a verseny? Hol végeztetek a kategóriátokban?

– Kiegyensúlyozottan próbáltunk menni végig, ami meghozta az eredményét. A második helyen jöttünk be a P14 es kategóriába, amit sajnálok hogy váltó hiba miatt eléggé vissza estünk az abszolútban.

Legközelebb hol találkozhatnak veletek a szurkolók és a portálolvasók? Következő ORB futam Szombathely. Oda készülünk, és a nevezési listát nézve eléggé népes a kategóriánk, úgyhogy nem lehet lesz lazsálni.

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu