Buszokkal elkezdték továbbszállítani a szlovén-osztrák határnál összegyűlt migránsokat

Csütörtök este buszokkal elkezdték továbbszállítani az osztrák hatóságok a szlovén-osztrák határnál fekvő Spielfeldről azokat a migránsokat, akik korábban a két ország közötti “senki földjén” ragadtak – jelentette az MTI tudósítója.

    Korábban az osztrák hatóságok megpróbálták megakadályozni, hogy Szlovénia felől érkezett, a senki földjén, a szabad ég alatt táborozó migránsok ellenőrizetlen módon átmenjenek Ausztriába. Sentilj és Spielfeld között két átkelő található. Az egyik az autópályán, a másik pedig az ausztriai Leibnitz felé vezető 67-es főúton egy völgykatlanban. Az utóbbi, jól védhető határállomást zárta le az osztrák hadsereg és a rendőrség, azt követően, hogy több ezer migráns kitört a Spielfeldnél a két határátkelő között, a senki földjén kialakított tranzittáborból, és sokan gyalog elindultak a 67-es főúton Leibnitz, vagyis Ausztria belseje felé.
    Este időről időre érkezett egy busz, így nagyjából ötvenes csoportokban kezdték elszállítani a migránsokat Ausztria belseje felé.
    A korábbi feszült hangulat után a bevándorlók nyugodtabbak, mert látják, hogy megindult a szállítás – jelentette a tudósító.
    Közben a határ túloldalán található sentilji táborból közben folyamatosan szöknek át az emberek a “senki földjére”, hogy minél hamarabb buszra szállhassanak.

Forrás:MTI