Bunkoczi: „Minden nap teszek valamit!”

bunkocziÚjabb gerincműtéten van túl Bunkoczi László, az Opel Dakar Team navigátora, aki decemberben, az Africa Race első napján sérült meg, amikor Szalay Balázzsal nagy sebességgel, frontálisan egy homokfalnak ütköztek.

A legutóbbi operáció során (összesen már 19 órát töltött kés alatt…) két fémlemezt tettek a gerincébe, amelyet tíz titáncsavar rögzít, s a doktorok a szeptember 9-ei felülvizsgálaton döntik majd el, folytathatja-e a versenyzői pályafutását, és ha igen, mikor ülhet újra terepraliautóba.
gerinc
„Öt hete volt a műtét, azóta folyamatosan járok vízi edzésekre, és egyre jobban érzem magam, kivéve azt a huszonöt centis vágást, ami a hátamon van, mert az még húzódik. Ja, és kicsit furcsa érzés, amikor hanyatt fekszem, olyan, mintha folyamatosan feküdnék valamin, csakhogy az a valami a testemen belül van – mondta Bunkoczi, aki azt is elárulta, a második műtétre azért volt szükség, mert folyamatosan fájt a dereka, és így stabilizálták tovább a már megműtött gerincét. – Összesen tizenkilenc órán keresztül műtötték a gerincemet, úgyhogy most már csak jó lesz! Én úgy készülök, hogy jó lesz, és akkor januárban újra autóba ülhetek. Öt hónapom van addig, ami ha akarom sok, ha akarom kevés, de minden nap teszek valamit azért, hogy vissza tudjak térni a versenyzéshez, mert ez mindennél jobban motivál.”