Budapesten rendezik az EUSA tisztújító közgyűlését

Magyarország ad otthont az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) tisztújító közgyűlésének – tájékoztatta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) csütörtökön az MTI-t.

    Az EUSA végrehajtó bizottsága Ljubljanában döntött arról, hogy Budapest lesz a házigazdája a sportdiplomáciai szempontból fontos rendezvénynek.
“Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar egyetemi sport számára, hogy ezt a rangos eseményt hazánk rendezheti meg. A következő évek stratégiai céljai között szerepel a nagy jelentőségű, nemzetközi sportdiplomáciai súllyal bíró rendezvények Magyarországra hozatala. Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy erre már az első évben lehetőségünk lesz. Biztos vagyok abban is, hogy a közgyűlés sikeres lebonyolítása jelentős mértékben segíti a 2024-es, Debrecenben és Miskolcon sorra kerülő Európai Egyetemi Játékok megrendezését, és összességében a magyar egyetemi sportot.” – mondta Mocsai Lajos, a MEFS elnöke.
A közgyűlést eredetileg tavaly, Jerevánban rendezték volna meg, de a világjárvány miatt törölték. Az EUSA tisztújító közgyűlése így szeptember 10-11-én Budapesten lesz, ahol a 46 tagország képviselői négy évre megválasztják az európai egyetemi sportot irányító szervezet tisztségviselőit.

MTI