Budapesten készül a világ legnagyobb fröccse

Ezer liter fröccsöt készítenek szombaton a Bálnánál szekszárdi rozéból és szikvízből.

Ezer liter fröccsöt készítenek szombaton a Bálnánál szekszárdi rozéból és szikvízből.

A világ legnagyobb fröccsének rekordját szeretnék megdönteni a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál szervezői, akik szombaton a rendezvény első napján a tervek szerint ezer liternyi bort és szikvizet kevernek össze egy gigantikus méretű kisfröccsé.

“A rekordkísérletet hosszan tartó előkészítés és számolás előzte meg, ugyanis szeretnénk, ha a fröccsünk nem csak a világ legnagyobbja lenne, hanem megfelelő ízélményben is részesülhetnének a jelenlévők. A fröccs kiváló alapanyagokból készül majd: a fenséges szekszárdi rozét, és selymesen pezsgő szikvizet az Invictus borkereskedés biztosítja nekünk” – mondta a fesztivál főszervezője, Necz István.

Az óriási fröccs bekeverése után a nedűt a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál szervezői ingyenesen osztják ki a rendezvényre kilátogatók között, a Bálna főbejáratánál.

Aki pedig a rekordkísérleten kívül másra is kíváncsi, a három napos rendezvény ideje alatt neves bortermelők szomjoltó nedűit kóstolhatja meg, falatozhat a forró grillrácsokon készült sültekből, részt vehet a rendezvény házi grillversenyén, sőt a néphagyományokhoz híven Pünkösdi Királynak is nevezhet.