Budapest utcáin nincs helye a fasizmusnak!

Budapest utcáin nincs helye a fasizmusnak!- olvasható Mesterházy Attila az MSZP elnöke, szerkesztőségünkhöz  szombaton eljuttatott közleményében .

Ma – az 1945-ös budai kitörési kísérlet évfordulójára emlékeztetve – különböző szélsőjobboldali és hungarista szervezetek kísérletet tettek arra, hogy felvonulásukkal megzavarják Budapest rendjét, és hitet tegyenek a gyűlölet, a kirekesztés és az antiszemitizmus mellett. A fasiszta és nyilas eszmék magyarországi örökösei a „becsület napjának” nevezik akciójukat, de valójában a becstelenség napjává tették a mai napot. Nem lehet eltűrni, hogy Budapest utcáin újnyilas szervezetek vonulhassanak és az egykori gyilkosokat éltetve provokálják a jóérzésű magyar embereket.

Azok az antifasiszták, akik ma az utcára vonultak, a humanizmus, a demokrácia és a társadalmi béke eszmeiségét képviselve utasítják el az ordas eszméket.

Felszólítunk minden demokratikus pártot, mozgalmat, civil szervezetet, hogy ítéljék el a szélsőjobboldal mai akcióját, szálljunk szembe együtt az újfasiszta eszmék terjedésével és képviselőikkel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*