Budapest fürdői ismét a Spiegel online és más német napilapok oldalain

a_termeszet_mindig_szep_14_743918_75392A  Magyar Turizmus Zrt. és a német  hírügynökség (DPA)  közös szervezésében, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közreműködésével tavaly  decemberben  hazánkba látogatott Detlev Berg  a DPA újságírója. Az út célja az volt, hogy  a zsurnaliszta minél átfogóbb képet kapjon Budapest egészségturisztikai  kínálatáról, ezért a programban számos budapesti fürdő meglátogatása is  szerepelt.

A  tanulmányút hatására egy rendkívül pozitív hangvételű cikk jelent meg a  napokban, a Németország-szerte népszerű spiegel.de oldalon, mely Budapestet mint „Wellness oázist” mutatja be. A cikk írója részletes leírást ad a budapesti  fürdők és termálvizek gazdagságáról, az igénybe vehető szolgáltatások bőséges  kínálatáról. Felhívja a figyelmet az olyan történelmi fürdőink egyedi  hangulatára, mint a Széchenyi vagy a Gellért, de a fürdőkben rendezett zenés,  fiatalos bulikról is lelkesen számol be. „Ha valaki nem tudja eldönteni, hogy  gyógyfürdőzni vagy várost látogatni szeretne, megéri Budapestre jönnie” írja a  bevezetőben.

A  teljes cikk az alábbi linken tekinthető meg: http://www.spiegel.de/reise/staedte/heilbaeder-in-budapest-party-im-thermalbad-a-893356.html.

Az  írást már számos más német napilap is átvette nyomtatott és online formában, úgy  mint a Die Welt (http://www.welt.de/reise/staedtereisen/article115140926/Party-in-Bikini-und-Badeshorts-auf-nach-Budapest.html),  az RP Online és az Aachener Zeitung.

Detlev  Berget nem csak a fürdőkultúránk, hanem gasztronómiánk is lenyűgözte. A Selects  Magazinban a Boscolo New York Kávéházat és a Szalon Éttermet méltatva azt  mutatja be, hogy a magyar konyha jóval többet nyújt ma már, mint a paprika és a  gulyás, méghozzá igen kedvező áron: http://www.selects-magazin.de/nc/rubriken/post/es-muss-nicht-immer-gulasch-sein.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*