„Budapest, Budapest, te csodás…”

Tatabánya és Vác után Budapestet vette célba a „RALLYcafé All Stars autó a gyermekekért” elnevezésű projekt. A GreenPower E85 Kft. együttműködésével megvalósuló akciónak az október 4-5-ei TAXI4 Budapest Rallye 2013 bajnoki forduló adott keretet. A Mitsubishi WRC Replica jótékonysági kocsi az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekosztálya számára gyűjtötte a játékokat, ruhákat, tisztálkodási szereket.

Tatabánya után ismét visszaült az akció színeiben induló Mitsubishi WRC Replica kormánya mögé Maricsek Miklós. Az ötletgazda, a váci RTE futamon elért sikerei után, feltöltődve vágott neki a jótékony autózásnak. „Nagy öröm számomra, hogy az eddigi helyszíneken óriási sikert aratott a RALLYcafé All Stars, és sok kisgyermek arcára csalhattunk mosolyt egy-egy plüssmackóval, mesekönyvvel, a kórházi dolgozók munkáját pedig különböző babaápolási termékekkel segítettük. Mindig jó érzéssel tölti el a szívemet, ha jótékony célból cselekszünk – de így, hogy a régóta várt, neves Budapest Rallyen állhattunk rajthoz, csak emelt a programunk színvonalán. Az előfutói szerep egy újabb oldalával is megismerkedhettem, hiszen most olyan érzésem volt, mintha egy gyönyörű környezetben, jó hangulatban kirándulnánk. Fantasztikus rendezvényben, felemelő érzésben, egy életre szóló élményben volt részem nekem is – akárcsak alkalmi navigátoromnak –, és remélem, hogy az év hátralévő részében is sikerre tudjuk majd vinni ezt a kezdeményezést. A csapatunkon nem fog múlni – már most készülünk a novemberi Mecsek Rallyra!”

A pénteki, Vajdahunyad váránál megrendezett prológon egy fiatal énekesnő, Henna foglalta el a navigátori ülést Maricsek Miklós mellett. „Imádom a gyorsaságot és az autókat, ezért is örültem neki, hogy lehetőséget kaptam egy kis rallyzásra – mesélte Ádám Henriett. – Mikor bemutatták a pilótámat és a versenygépet, rögtön erősebben kezdett verni a szívem, s egyfajta félelem lett úrrá rajtam. Ez viszont csak addig tartott, amíg el nem rajtoltunk. Fantasztikusan éreztem magam a prológon, az pedig számomra emeli az egésznek az értékét, élményét, hogy közben kis betegeken tudtam segíteni. Imádom a gyerekeket, úgy gondolom, hogy ők egy-egy ajándék az ember életében, ezért minden tőlünk telhetőt meg is kell tennünk azért, hogy egészségben, boldogságban nőhessenek fel.

A jó célt most is sikerült véghezvinni: az adományozók és a projekt nagykövetei mosolyt csaltak a gyermekek arcára, és segítették a budapesti Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet, Gyermekinfektológiai Osztály dolgozóinak munkáját. Az akció felajánlásait a Rally Café stábja október 17-én, személyesen fogja átadni a kicsiknek. A gépkülönlegesség idén még két helyszínen, különböző pilótákkal és navigátorokkal, érdekes és híres emberekkel fog rajthoz állni, a Rally Café magazin és az E85 együttműködésével. Emellett egy országosan is nagy hírnévnek örvendő rendezvényen, az Autó+Motor+Sport Expon is jelen lesz az akció küldöttsége. A következő állomás a november 8-9-ei Mecsek Rally lesz. Tegyünk együtt azért, hogy a kórház falai között is a legszebb dallam, a gyermekkacaj csendüljön fel a legtöbbször!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*