Búcsúznak az HBO vámpírjai

Utolsó, hetedik évadához érkezett az HBO nagy sikerű, saját gyártású vámpírsorozata, a True Blood – Inni és élni hagyni, melynek első epizódja ma este látható az HBO-n. A sorozat befejező évadában a vámpírok és az emberek szövetségre lépnek, hogy megmentsék városukat egy közös ellenségtől.

Fotó: HBO, http://www.hbo.hu

Az HBO 2008-ban indította el vámpíros sorozatát, a True Blood-ot, melynek alapjául Charlaine Harris regénysorozata szolgált. A történet főszereplője a Merlotte’s bárban pincérnőként dolgozó Sookie Stackhouse, aki képes olvasni mások gondolataiban. A történet akkor veszi kezdetét, amikor Sookie beleszeret egy vámpírba, a 173 éves Bill Comptonba. A főszerepben Anna Paquin ( X-Men-filmek, a Zongoralecke Oscar-díjasa, a True Bloodban nyújtott alakításáért Golden Globe-díjjal jutalmazták) és Stephen Moyer (A tolvajok hercegnője, 88 perc) látható.

A True Blood eddigi hat évadát összesen 29 díjjal és 94 jelölé! ssel díjazta a szakma és a közönség. A sorozat befejező évadában a készítők visszatértek a sorozat alapkonfliktusához: ismét az emberek és a vámpírok együttélésének nehézségeit állítják a középpontba. Mindehhez azonban szükség volt egy közös ellenségre is, amelyet a Hep-V-vel fertőzött vérszívókban találtak meg, így nem maradt más választásuk, mint összefogni és együttes erővel háborúba indulni az új gonosz ellen. A 7. évad a végső harcot meséli el.

Az előző évad végén fél évet ugrottunk az időben, csak hogy lássuk, ahogy a Hep-V szinte az egész világon elterjedt, és a víruss! al megfertőzött vámpírok bandákba verődve fosztogatnak kisebb városokat. Bon Temps frissen kinevezett polgármestereként Sam Merlotte-nak az első dolga volt, hogy egy meglehetősen ellentmondásos ötlettől vezérelve minden ember mellé, aki nem vírushordozó, egy vámpírt rendelt. Míg az utóbbiak feladata, hogy megvédjék a város egyszerű lakosait, addig az embereknek állandó táplálékforrásként kell szolgálniuk a vérszívó-társuknak.

A 6. évad fináléjában aztán Bon Temps-ot is elérik a fertőzött vámpírok hordái, és az éppen partyt adó Bellefleur’s (ex-Marlotte’s) bárra és vendégeire támadnak.
“Bár ezek a lények gyengébbek, mint a vámpírok, ám százszorta erősebb ösztönök vezérlik őket arra, hogy vérhez jussanak, ráadásul sokkal sűrűbben, és nagyobb mennyiségben kell fogyasztaniuk belőle” – meséli a sorozat showrunnerje, Brian Buckner. – „A másik dolog, amit mindenképpen tisztáznunk kell – noha pont a 7. évad hivatott eloszlatni majd a kételyeket -, hogy nem lesz belőlük afféle zombi-vámpír. Sokkal szervezettebbek annál, és nem vesztették el az öntudatukat.”

A készítő azt is elmesélte egy interjú során, hogyan akarta az egyre inkább szerteágazó történetszálakat minél jobban összefonni. ” Az egyik elsődleges célom volt, hogy leszűkítsük azoknak a sztoriknak a számát, amelyeket épp mesélünk. Azzal, hogy létrejöttek ezek az ember-vámpír párosok, könnyebben követhetjük, mi történik a karakterek már meglévő kapcsolataival” – mondta Brian Buckner.

A True Blood – Inni és élni hagyni utolsó évadának első részét ma este 22:30-tól láthatják a nézők. A további epizódok hétfő esténként láthatók a csatornán, valamint az HBO GO-n.