Brüsszelben töltötte az ünnepet Orbán Viktor- ma délelőtt sajtótájékoztatót tart

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Brüsszelbe érkezett, az Európai Tanács kétnapos csúcstalálkozójára – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-vel.

Orbán Viktor délután a királyi akadémia épületében az Európai Néppárthoz tartozó vezetőkkel tanácskozott, majd a visegrádi országok miniszterelnökeivel egyeztetett.
Ezt követően, kora este kezdődött az Európai Tanács első munkaülése, amelyen a tervek szerint az energia- és klímacsomagról, valamint más gazdasági kérdésekről tárgyalt az EU állam- és kormányfői .
A tanács  várhatóan ma délelőtt a miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Brüsszelbe akkreditált újságíróknak.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) az Európai Tanács kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója előtt tartott V4-es találkozón Brüsszelben 2014. október 23-án. A kormányfővel szemben Bohuslav Sobotka cseh (j2) és Robert Fico szlovák miniszterelnök (j3). MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Burger Barna