Bringás póló bajnokság Bécsben

 „Mozart played Polo“ mottóval 2013. április 27-28-án először rendeznek nemzetközi kerékpáros póló bajnokságot Bécsben. A bringás szenvedélyt csapatjátékkal kombináló sportág ezúttal harminchat csapatot csábít az osztrák fővárosba.

Bringaspolo_plakatA Hardcourt Bike Polo, azaz a kerékpáros póló az 1908-as londoni Olimpián tűnt fel először, azonban ismét feledésbe merült, míg Seattle biciklis futárai a 21. században újra fel nem fedezték. Nem tartott sokáig, hogy a sportág, melyben a kerékpáros foci és a lovaspóló elemei keverednek, az osztrák főváros sportpályáit is elérje. Az április 27-28-án megrendezésre kerülő nemzetközi kerékpáros póló bajnokságra tizenegy országból harminchat csapatot várnak Bécsbe. A házigazdáknak a hétvégi tornán német, angol, olasz, belga és svájci csapatok mellett magyar, lengyel, szlovák, cseh és horvát játékosokkal szemben is bizonyítani kell majd a tudásukat.

 Az ezentúl évente megrendezésre kerülő „Mozart played Polo“ által London, Párizs és Barcelona mellett az osztrák főváros is felkerül a kerékpáros póló európai térképére. A kétnapos rendezvényen az ASKÖ Schmelz aszfaltozott pályáján 8 és 22 óra között zajlanak a meccsek. Egy-egy mérkőzés során a teniszlabda méretű labdát csapatonként három bringás terelgeti az ellenfél kapuja felé. Az öt gólig, vagy tíz percig tartó meccseken bizony gyakoriak az esések, hiszen a nem agresszív test-test, ütő-ütő, illetve bringa-bringa elleni játék teljes mértékben megengedett. Azonban a pályát lábbal érinteni, védekezéskor kapura támaszkodni, illetve az ellenfelet ütővel elpáholni szigorúan tilos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*