Bravúrra készül a Schmidt Racing

Noha a szélsőséges időjárási viszonyok ellenére a Schmidt Racing Team a pénteki szabadedzéseken folyamatosan javult, a szombati időmérőn sajnos elmaradt mindkét pilótája a várt eredménytől. Nicolas Terol nem került be a Superpole 2-be, és annak ellenére a 13. pozícióból várja majd a vasárnapi rajtot, hogy a kvalifikációs tréningen a 14. legjobb köridő volt az övé. A csapat magyar pilótája, Chrobák János a 27. helyről várhatja a piros lámpák kialvását, a köridők alapján ő a 28. lett. A csapat a kedvezőtlenül zárult időmérőt követően bravúrra készül a versenyen.

Igencsak megnőtt az elvárás a Schmidt Racing csapatával szemben az aragoni dobogót követően. Nicolas Terol harmadik helye történelmi tett a magyar motorsport számára, ugyanis magyar istálló pilótája még sosem állhatott a Supersport világbajnokságon dobogón. A csapat úgy érkezett meg a motorozás Mekkájának tartott Assenbe, hogy szeretné megközelíteni, sőt, ha esély van rá, megismételni a két héttel ezelőtti bravúrt. Nos, a pénteki nap után úgy tűnt, akár valóra is váltható, ám az erős szélben megrendezett szombati időmérőn nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt Terol és a csapat magyar pilótája, Chrobák János. A spanyol világbajnok nem tudott ezúttal bekerülni a Superpole 2-be – a 14. helyen végzett az időmérőn –, de a 13. helyről rajtolva nem elérhetetlen számára egy jó helyezés. Chrobáknak sem ment igazán, bár az aragoni rajthelyéhez képest – akkor a 31. pozícióból indulhatott – javított, és vasárnap a 27. helyről vághat neki a futamnak. A csapat és mindkét pilóta bízik abban, hogy egy bravúros versenyzéssel ki tudják majd hozni a maximumot az asseni hétvégéből.

Balogh Róbert csapatfőnök (Schmidt Racing Team): „A mai időmérő nagyon nehéz volt, hiszen a pénteki esős nap után ezúttal nagy szélben, de száraz körülmények között kellett a versenyzőimnek helyt állniuk. Még van időnk a beállításokon tovább dolgozni, és a bemelegítő edzésen egy újabb csomaggal mennek fel majd a pályára. Nagyon bízom abban, hogy a vasárnapi futamon mindketten képesek lesznek a bravúrra, ami Nico esetében az első nyolc hely valamelyikét, míg Janinál a középmezőnnyel való versenyképességet jelenti.”

Nicolas Terol versenyző (Schmidt Racing Team): „Miután tegnap a vizes pályához állítottuk be a motorokat, ma a száraz, de nagyon szeles időben kezdhettük szinte az elejéről a munkát. Van még dolgunk elég, ugyanis túl merevnek találom a motort, főleg az elejét, és éppen emiatt a kanyarokban rengeteg időt veszítettem. Az elért rajtpozícióm miatt csalódott vagyok, de vasárnap bízom abban, hogy a csapat megtalálja a helyes beállításokat, és képes leszek a legjobbakkal csatázni vizes, de ha úgy adódik, száraz körülmények között is.”

Chrobák János versenyző (Schmidt Racing Team): „Nem volt problémamentes a mai napom, hiszen apró technikai gond akadályozott az időmérő alatt. Délelőtt úgy éreztem, a motor megfelelően száraz körülmények között, de az időmérőn sajnos nem tudtam úgy menni vele, ahogy azt szerettem volna A holnapi futam egyáltalán nem ígérkezik könnyű menetnek, de mindent megteszek azért, hogy minél előrébb végezzek.”