Bozai: Mintha címmeccsem lenne!

Első meccsére készül a Ferobox Event ökölvívójaként Bozai Gyula. A cirkálósúlyú bokszoló szeptember 13-án, pénteken lép a kötelek közé a budapesti Barba Negrában a Sport Televízió által is élőben közvetített gálán, a Magyar Esten.

Bozai a nyáron lett a Ferobox ökölvívója és már csak szeptember 13-áig kell várnia a bemutatkozására. „Úgy érzem nagyon jól sikerült a felkészülés. Persze ez nem csoda, mert ugyanúgy készültem, mintha címmeccsem lenne, minden gyakorlatot maximálisan elvégeztem. Járok oxigénterápiára, ez sokat javít az állóképességemen, ezen kívül újfajta erőnléti gyakorlatokat is kipróbáltam. Sérülés sem hátráltatott szerencsére, úgyhogy kitűnően érzem magam.”

A szigetszentmiklósi ökölvívó ellenfele nyolcmenetes meccsen a hazai palettán egyáltalán nem ismeretlen Vécsei Péter lesz. „Tomi Kid ellen láttam bokszolni, azon a bizonyos szentesi gálán, ahol Nagy Sanyival mérkőztem a magyar bajnoki övért. Anélkül, hogy lebecsülném, én nem vele szeretnék foglalkozni. Fizikailag erősebb vagyok nála, úgyhogy a saját bunyómat kell hoznom. Előrefelé fogok bokszolni sok ütéssel, megpróbálom ráerőltetni a stílusomat. Minden bokszoló ki szeretné ütni ellenfelét, kevesen állnak fel úgy a ringbe, hogy pontozással akarnak nyerni. Persze utóbbi esetben sem leszek elégedetlen, de az igazi diadal a kiütés.”

Ehhez majd a nézőtérről is nagy segítséget kap, hiszen Bozainak híresen nagy szurkolótábora van minden egyes meccsén.  „Számítok most is rengeteg szurkolóra, hiszen a XI. kerületben lesz a gála, én pedig XXII. kerületi vagyok. Ott születtem, ott éltem, úgyhogy biztos sokan átjönnek szurkolni nekem. Egyébként köszönöm nekik az állandó támogatást, mert tényleg nagyon sokat jelent nekem.”

Ugyanezen a gálán a Ferobox másik ökölvívója, Nagy Sándor megvédi azt a magyar bajnoki övét, amelyet éppen Bozai elől sikerült eloroznia egy sokáig emlékezetes mérkőzésen. „Abból a szempontból szurkolok Nagy Sanyinak, hogy én is szeretnék még egyszer megküzdeni vele az övért. Csak azt szeretném, addigra nekem is legyen valamilyen címem, hogy még nagyobb rangja legyen, még többen várják a visszavágót. Jó meccs lenne, az biztos, egyikünk sem ismer megalkuvást.

Bozait, profi sportemberhez méltóan, egy csöppet sem foglalkoztatja az, hogy a gála időpontja péntek 13-ra esik. „Az ellenfelemnek ugyanúgy péntek 13-a lesz aznap, mint nekem. Nem vagyok babonás, én a felkészülésemben és a komoly munkában hiszek, mindegy, hogy mikor van a meccs.”

Szenzációs nap vár egyébként az ökölvívás szerelmeseire szeptember 13-án, hiszen a budapesti Barba Negrában Nagy Sándor és Kovács ‘Vipera’ Attila is magyar bajnoki címmeccsen bokszol, de szorítóba lép két ifjú tehetség Baranyi Richárd és Baran Attila és természetesen a csapat kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt is megmutatja, hogy mennyire (nem) babonás a Sport Televízió által élőben közvetített, a szervezők által Magyar Estre keresztelt gálán. A fellépő bokszolók szinte kivétel nélkül a magyar ranglista első három helyén szerepelnek súlycsoportjukban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*