Bővül a bécsi tűcsere program

Neue sozialmedizinische Einrichtung "jedmayer" feierlich eröffneHamarosan újabb tűcsere állomással bővül az osztrák főváros szenvedélybetegeket ellátó hálózata. Az érdeklődők nyílt napon ismerhetik meg a létesítményt és szolgáltatásait, a környékbeliek pedig személyes meghívót kapnak.

 

Hamarosan újabb tűcsere állomás kezdi meg működését Bécsben, mivel a Gumpendorfer Gürtelen található Jedmayer gondozóközpont az utóbbi időben egyre túlterheltebbé vált.

Az új létesítmény 2014. november 13-tól a Nußdorfer Straße 41. szám alatt várja a segítségre szorulókat, ahol tanácsadással, tűcserével, nappali melegedővel és szociális szolgálattal igyekeznek javítani a kábítószerfüggők helyzetén. „A szenvedélybetegek az új ellátóhelyen is segítségre és támogatásra találnak, és nem szorítjuk ki őket a társadalom peremére” – mondja Michael Dressel Bécs Város szenvedélybeteg- és kábítószerügyi koordinátora.

A Bécs 9. kerületében található 126 négyzetméteres épületet jelenleg felújítják, az érdeklődők 2014. november 11-én nyílt nap keretében ismerkedhetnek meg a tűcsere állomással és szolgáltatásaival. Az esetleges előítéletek eloszlatására pedig a környékbelieket külön meghívóval invitálják a nyílt napra.