Boszorkányos Eszterek

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJó volt együtt látni újra a két Esztert a színpadon: Horgas Eszter fuvolaművésznőt és Bíró Eszter színésznő-énekesnőt a Centrál Színház Hét boszorka című produkciójában. Hosszú évek óta tartó közös munkáik felsorolása túl hosszadalmas lenne, így csak a velük kapcsolatos új információkból szemezgettünk.

Aki Horgas Eszter fuvolajátékát akarja élvezni Budapesten, megteheti, ha jegyet vált a Centrál Színház Hét boszorka című, különleges műfajú előadására, amely egy koncert és egy színházi előadás különleges ötvözete. A színpadon folyamatosan követik egymást a szuperboszorkányok, kivétel nélkül az egyéniségükhöz illő dalokkal, musical részletekkel és örökzöld slágerekkel, a néző csak kapkodja a fejét, mert nem tudja eldönteni, hogy melyik tetszik neki jobban. Ágoston Katalin, Básti Juli, Bíró Eszter, Botos Éva, Falusi Mariann és Tompos Kátya, akár egy dumaszínház fecsegői, mindent elkövetnek, hogy a saját szereplésük arassa a legnagyobb sikert a közönség körében, ezért olyan apró, poénos színészi játékokat is belecsempésznek az előadásukba, amellyel nemcsak jelzik, hogy itt többről van szó, mint egy hagyományos koncertről, hanem valóban élvezetesebbé, színesebbé is teszik az estét. A kellemes és szellemes rivalizálás a boszik között Horgas Eszternek pattant ki a fejéből. „Ez egy nagyon izgalmas kaland, ami megtanít arra, milyen az, amikor másokat kiszolgálsz” – nyilatkozta valahol. Persze zenekarának és hangszerének döntő szerepe van az előadás sikerében. Fantasztikusak a táncosok is!

Horgas Eszter az egykori zenésztárs, Vukán György százmilliós vagyonának öröklése kapcsán is bizonyította nemeslelkűségét: az összegből egy tehetségeket gondozó alapítványt hoz létre. Csak azt teszi, amit Gyuri szeretett volna – mondta magától értődő természetességgel az érdeklődő újságíróknak.

Az eMeRTon- és Fonogram-díjas Bíró Eszter március 28-án este 8 órakor saját szerzeményeivel is közönség elé áll a MÜPA Fesztivál Színházában az MR2 Akusztik programjában. Újra játszik kedvenc hangszerén, a zongorán is. Régi és új dalai előadásában olyan zenészek lesznek a segítségére, mint Ferenczi György, Szirtes Edina “Mókus”, Hámori Máté vagy Födő Sándor “Fodo”.

Horváth Gábor Miklós