Borúra derű: meglepetésekkel teli gyermeknap az Ökumenikus Segélyszervezetnél

JÁTÉKOKBAN ÉS KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSON VETTEK RÉSZT, SORVERSENYEN MÉRTÉK ÖSSZE EREJÜKET ÉS MEGLEPETÉS SZTÁROKKAL TALÁLKOZTAK HÁTRÁNYOS HELYZETŰ KISISKOLÁSOK

A borongós, néha esős délelőtt ellenére is kifejezetten felhőtlen, élményekben gazdag programkavalkád fogadta azt az ötven rászoruló kisiskolást, akiket az Ökumenikus Segélyszervezet látott vendégül mai napon az egyik budapesti intézményében. Az előrehozott gyermeknapi rendezvényen a Momentán Társulat előadása mellett meglepetésvendégeként részt vett Wolf Kati és Vastag Csaba énekes, az egyik tehetségkutató műsorból ismert Spoon zenekar, illetve Rátonyi Kriszta és Teszári Nóra műsorvezetők. A közismert személyek a segélyszervezet munkatársaival és önkénteseivel, illetve a résztvevő gyermekekkel együtt vetették bele magukat a rendezvény forgatagába. Lufit hajtogattak, csocsóztak és pingpongoztak, kézműves foglalkozással és arcfestéssel, valamint sorversenyekkel várták a gyerekeket. A közös jégkrémezés előtt együtt színezték ki azt az óriás falrajzot, amely a szervezet 1353-as, jelenleg a Felhőtlen gyermekkor kampány keretében a rászoruló gyermekeket támogató adományvonalát népszerűsíti (250 Ft / hívás). A rendezvény végén a gyermekek ajándékot is kaptak a Tescótól, a kampány vállalati partnerétől. A játékokkal megtöltött hátizsákokat magukhoz véve búcsúztak, s vidámságtól ragyogó arccal integetve köszöntek el buszuk felé indulva a szervezőktől és a gyermeknap ismert résztvevőitől.

Az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampánya a rászoruló gyermekek megsegítésére hirdetett adománygyűjtés mellett szeretné ráirányítani a figyelmet arra, hogy a leszakadó társadalmi rétegen belül mindig a gyermek a legsérülékenyebb, éppen ezért az ő fejlesztésükre, felzárkóztatásukra különösen is nagy gondot kell helyezni. A szervezet szeretné elérni, hogy az általános támogatási formákon túl (szállás, élelem, ruházkodás), minél több nehéz sorsú gyermek gazdagodjon közösségi élményekkel, tartalmas szabadidős alkalmakkal, családi kirándulásokkal. Intézményeiben a segélyszervezet különösen is nagy hangsúlyt helyez arra, hogy az alapellátáson túl fejlesztő pedagógus, gyógypedagógus is tudjon foglalkozni a gyermekekkel, hogy be tudják hozni a nehéz élethelyzetükből fakadó, szerencsésebb társaikhoz képesti lemaradást. A május elején meghirdetett Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampány és programsorozat keretében ma megtartott „előrehozott gyermeknappal” az Ökumenikus Segélyszervezet és az akció mellé álló sztárok is arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy nem csak egyszer egy évben, de a hétköznapokban is szüksége van a nehéz sorsú gyermekeknek a támogatásra.