Borsay Szabolcs: aszfalt helyett tengeren száguld

Ma kezdődik a 11. alkalommal megrendezésre kerülő Ness Regatta, amelyen a Tomracing Motorsport Team dragversenyzője, Borsay Szabolcs is részt vesz. Az idei magyar bajnokság negyedik fordulójában élete legjobb idejét megfutó – a ¼ mérföldes (402,33 méter) távon 7,95 másodperc – dragos egyik szponzora, a HyperTeam Üzleti és Informatikai Tanácsadó Kft. jóvoltából indulhat Magyarország egyik legnagyobb presztízsű vitorlás versenyén. Az Adriai-tengeren rendezendő „tengeri száguldás” szeptember 28-án ér véget.

Szabolcs idei teljesítményével – a 2009-es év után újra magyar bajnok lett – érdemelte ki a Biogradból induló és ugyanoda visszaérkező, hangulatában egyedülálló vitorlás versenyen való részvételt.

Borsay Szabolcs: „Nagyon örülök a meghívásnak, hiszen még soha életemben nem vitorláztam. A versenyt a Bavaria gyár 47 lábas, négy kabinos, 8+2 fő befogadására alkalmas tengeri sporthajójával fogjuk teljesíteni. Nem egyszerű utasként szállok vízre, hanem a legénység tagjaként. A HyperTeam tavaly harmadik lett, míg idén ennél előrébb szeretnének végezni, amiben én is megpróbálok majd a segítségükre lenni. Kíváncsian várom az előttünk álló egy hetet, főleg annak tudatában, hogy a verseny első pár napjára elég nagy szelet mondanak.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*