„Boldog vagyok és jól érzem magam az életben” – Dr. Zacher Gábor a Szigeten

Dr. Zacher Gábor szerint felesleges azon gondolkodni, mit jelent a boldogság, hiszen az abszolút egyén függő: az ember vagy jól érzi magát és boldog, vagy nem. A neves toxikológus önmagát viszont boldog embernek tartja, boldogságának három összetevőjét pedig a Sziget VIP-jében el is árulta.

„Mi az én boldogságom? A fiam – valahol ott ugrál bent -, a párom – mindjárt jön – és a munkám. Ez a három kell nekem. Tényleg megvan mind a három, úgyhogy azt kell, hogy mondjam, boldog vagyok és jól érzem magam az életben”- mesélte Dr. Zacher Gábor.

Az ismert toxikológus munkája során rengeteg olyan pácienssel találkozik, aki valamilyen szerrel próbálja mesterségesen megteremteni a boldogság érzését. Szerinte ezeknek az embereknek valami fontos dolog hiányzik az életéből, amit egyelőre még nem találtak meg. Példaként mindig saját magát említi: „Mindig a saját példámat szoktam mondani: 56 évesen alkoholon kívül még soha semmilyen tudatmódosító szert nem használtam és teljesen jól érzem magam, tehát nem kell. A pótszerek időnként félreránthatják az embert és ez elég veszélyes történet is tud lenni egyébként. Meg kell keresni azt, hogy mikor érzed jól magad, mi az amiben ki tudsz teljesedni, mi az amihez van tehetséged, mi az, amit szeretsz és hogyha ezek összejönnek, azt gondolom, akkor működőképesen tudja az ember leélni az életét és tulajdonképpen, amikor el kell menni, akkor – hülyén hangzik – boldogan fog tudni meghalni” – osztotta meg a receptet.